YİNE ÇATLADIK

Mart, Nisan ve Mayıs aylarında geçen yıla nazaran ortalama yüzde 10 düşüş olduğunu söyleyen turizmciler "Turizm henüz patlamadı ama çatladı" dediler

ALANYALI turizmci, 2013 turizm döneminde yüksek sezona girilirken karamsar günler yaşıyor. 2012 yılının Mart, Nisan ve Mayıs aylarını yüzde 60 oranında dolulukla kapatan otelciler, bu yılın aynı döneminde ortalama yüzde 10 düşüşle karşılaştılar. Turizmciler, doluluk oranının düşmesinde yeni turistik tesislerin hizmete açılmasıyla pastadaki payın azalmasının etkili olduğunu vurguluyorlar. Mahmutlar Otelciler Derneği (MODER) Başkanı Ekrem Er, "2012'nin turizmde etkin olduğumuz Mart, Nisan ve Mayıs aylarında doluluk oranı yüzde 60 iken, bu yıl yüzde 50-55'lerde seyrediyor. Bunun nedeni, çok sayıda turistik tesisin hizmete açılması" dedi. 'TURİZMDE PATLAMA BEKLİYORDUK' Klas Oteller Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Barcın ise "2012'ye oranla 2013'te doluluk oranı yüzde 10 düştü. Yeni turistik tesislerinin inşa edilerek, hizmete açılmasıyla otellerde doluluk oranı otomatik olarak düşüyor. Turist sayısında artış olsa bile, bu artış otellere yansımıyor. 2012'ye oranla 2013'te turizmde patlama olacağını söylüyorduk ama patlama yerine çatladı" dedi. 'DOLULUK ORANLARI DEĞİŞİYOR' Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner de şöyle konuştu: Turizmde veriler, 2012 yılına oranla daha yüksek, erken rezervasyonlar daha iyi. Son dakika satışları yok ama Antalya'da girişler iyi. Alanya'da doluluk oranı iyi. Otellerde doluluk oranı 2012 turizm sezonuna oranla daha iyi ama bu rakamlar tesise göre değişiyor. Şu anda uçaklar dolu olduğu için yeni rezervasyonlar yok. Doluluk oranında yüzde 5, 8 ve 10 oranında artış var. Rus ve Hollandalı turist artışı daha fazla" dedi. 'AVRUPA'DA YÜZDE 30 DÜŞÜŞ VAR' İstatistiklere bakılınca ülkeye giren turist sayısında sürekli artış olduğunun görüldüğünü söyleyen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Suriye, Bulgaristan, Gürcistan gibi ülkelerden giren kişi sayıları bu istatistiklere dahil ediliyor. Türkiye’de yerleşik yaşayan yabancılar ve onların evlerinde konaklayan misafirler de bu rakamlara dahil ediliyor. Bu istatistikler esnafı sevindiriyor. Otellere ve paket tur satışlarına ise bir yansıma olmuyor. Rezervasyon rakamları Doğu Avrupa’da çok düştü. Düşük sezon kötü geçiyor. Geçen yıla oranla doğu Avrupa pazarında yüzde 30’luk düşüş var. Uçak ertelemeleri oluyor. Batı Avrupa’da ise yüzde 10’luk bir artış söz konusu. Özellikle Alman ve Hollanda pazarı hareketli. Rusya’da da yüzde 5’lik bir artış var" şeklinde konuştu.

#

28 May 2013 - 02:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber