Merhum sanatçı Büyükburç'un vasiyeti ortaya çıktı! Kızları birbirine girdi

Merhum sanatçı Erol Büyükburç'un vasiyeti ortaya çıktı. Büyükburç, servetini tek kızına bırakınca çocuklar birbirine düştü

YERLİ Elvis olarak bir döneme damga vuran Türk popunun öncü isimlerinden Erol Büyükburç, Beşiktaş'taki evinde 12 Mart 2015'te kalp krizinden vefat etmişti. Büyükburç'un vasiyetinde tüm servetini kızı Evren Büyükburç'a bırakması kardeşler arasında miras kavgası çıkarmıştı

KIZLAR BİRBİRİNE DÜŞTÜ
Erol Büyükburç'un anneleri ayrı olan kızları Jeyan ve Özlem Büyükburç vasiyetnameye itiraz ederek, Evren Büyükburç'a dava açmıştı. Erol Büyükburç'un nüfusuna almadığı diğer kızı Esra Şimşek ise eşinin tüm ısrarlarına rağmen babasının mal varlığıyla ilgilenmediğini söylemişti.

5 MİLYON DOLARLIK MAL VARLIĞI VAR
Erol Büyükburç'un Etiler'de ve Beşiktaş'ta iki evi, Mecidiyeköy'de bir dükkânı, Yalova-Çınarcık'ta yazlığı, bir arabası ve banka hesabında 300 bin lira olan mal varlığı kızları arasında paylaşılamıyordu. Mahkemenin yolunu tutan kızları, miras davasındaki son gelişmeyi anlattı. Kasım ayında görülen duruşma şahitlerin ve delillerin incelenmesi için şubat ayına ertelenmişti. Kardeşler arasında olay çıkaran mal varlığı davası dün gerçekleşti.

"EMEL BÜYÜKBURÇ BABAMI ETKİSİ ALTINA ALDI"
Erol Büyükburç'un bir buçuk yıl evli kaldığı Gönül Demirkol'dan olan kızı Özlem Büyükburç suskunluğunu bozdu ve babasının tüm mal varlığını kardeşi Evren Büyükburç'a neden bıraktığını açıkladı.

"Evren Hanım'ın annesi Emel Hanım evliliği süresince bizimle hiçbir zaman görüşmesini istemedi babamın. Babamı etkisi altına aldığı bir dönemdi. Sebep aslında tamamen bu. Hatta babam Emel Hanım'ı o kadar çok seviyordu ki çok fazla etkisinde kalıyordu. O dönem birlikte notere gittiler, aynı tarihte vasiyetname yaptılar. Evren Hanım'ın üzerine bütün mal varlığını bırakması için... Baskılar devam etti miras konusunda… Bu sefer Evren Hanım'ın baskıları devam etti, annesinin vefatından sonra, yani mirasın diğer kardeşler tarafından paylaşılmaması adına ve kendisinde kalması adına babamın üzerindeki baskıları devam etti. Babamı bu sefer Evren Hanım tesir altına aldı. Babam Erol Büyükburç'un mal varlığı 5 milyon doların üzerinde. Mal varlığı sadece tek bir evladına bırakması, diğer evlatlarının haklarını gözetmeksizin tek bir çocuğuna advetmesi çok büyük bir haksızlıktı. O nedenle biz kardeşlerimle beraber adalet arayışı içerisine girdik. Şu anda bu sürecin içinde olduğumuz durumda daha fazla bilgi vermek istemiyorum, adalete güveniyorum."

23 Şub 2018 - 14:16 - Magazin


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber