Liderliği pek sevdik

AYTEMİZ Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçı öncesi Alanyaspor kadrosuna baktığımız zaman, Erol hoca Beşiktaş maçında görev verdiği stoper ikilisine bu maçta da görev verdi. Sağ bekte de Baiano yerine yeni transferlerimizden Onur’a görev verdi. Müsabakaya Alanyaspor 4-2-3-1 formatı ile çıkarken, Rizespor ise 4-4-2 dizilişi ile maça başladı. Son 3 maçını kaybeden Rizespor ile son 3 maçında 2 puan alan Alanyaspor’un ne yapacağı futbolsever tarafından merakla beklendi ve maç bu şartlar altında başladı.

***

Maçın başlama düdüğü ile birlikte Rizesporlu oyuncuların 1 ve 2. bölgelerini kalabalık tutmalarına rağmen bunu aşmaya çalışan, pozisyon arayan, üretken bir oyuncu grubu izledik. Nihayetinde bu arayışlar 16. dakikada meyvesini verdi ve bu sezon bir başka olan Ceyhun şık kafa vuruşu ile ekibimizi öne geçirdi. Golden sonra da aynı oyun anlayışına devam eden ekibimiz 29. dakikada ikinci golüne kavuştu. Fernandes’in sol yerden ortasına hamle yapamayan rakip oyuncular, arka bölümden koşu yapan Cisse’nin hamlesine engel olamadılar ve maç 2-0 oldu. Bu ikinci golden sonra maçın sona erdiğini söyleyebiliriz. İlk yarıda aklımızda kalanlar ise attığımız 2 golün yanında topla oynama üstünlüğü rakipte de olsa, 45 dakika boyunca ceza alanımızda hiç etkili olamaması oldu.

***

İlk yarıda işi büyük ölçüde bitiren Alanyaspor, ikinci yarıda da skora bakmaksızın hücum üstünlüğünü sürdürdü ve nihayetinde 52. dakikada Bakasetas ile durumu 3-0 yaptı. Müsabakanın bu bölümünden sonra idman havasında geçen mücadelede iki takım da savunma güvenliğini tamamen bıraktığı için, orta alanlar da çabuk geçilince karşılıklı atılan 2'şer golden sonra müsabaka 5-2 sonuçlandı.

***

Alanyaspor bu sonuçtan sonra 24 saat bile dolmadan liderliği geri aldı ve 8. haftayı da lider olarak kapadı. Başlıkta da dediğim gibi, pek sevdik liderliği. Darısı Gaziantep maçına diyelim ve yazımızı tamamlayalım. Bu maçla alakalı tüm ayrıntılar yarın akşam saat 20.00'de Dim TV'de (dimtv.tv) ekranlara gelecek Dim TV Spor’da olacak.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber