Lider kalmak için destek şart!

Ligde 7 hafta geride kaldı ve milli maç haftası nedeniyle ara verildi. Aytemiz Alanyaspor 7. haftada Beşiktaş'a mağlup olmasına rağmen haftayı 14 puanla lider kapattı. Geçtiğimiz sezon da ise 7. hafa sonunda  temsilcimiz 12 puanla 7. sıradaydı. Ligin seyrine bakarsak geçtiğimiz sezon 7. hafta sonunda ilk 3 sırada bulunan Galatasaray, Başakşehir ve Beşiktaş yerini Anadolu takımları Alanyaspor, Sivasspor ve Trabzonspor'a bırakmış durumda. Alanyaspor geçtiğimiz sezon 8, 9, 10, 11 ve 12. haftalarda oynadığı 5 maçta büyük bir düşüş yaşamış hiç puan alamadığı gibi golde atamamış ve 13. haftayada 12 puanla girmişti. Turuncu - Yeşilli takım bu periyotta  Rizespor, Gaziantep Futbol(D), Başakşehir, Trabzonspor(D) ve Göztepe ile oynayacak. Erol Bulut yönetimindeki Malatyaspor geçtiğimiz sezon ilk yarıyı 29 puanla 3. sırada bitirmişti. Alanyaspor için kalan 10 haftadaki Erol Bulut'tan Alanya'dada aynı performansı bekliyoruz. Kalan 10 maçta alacağı 5 galibiyet bunun için yeterli olacaktır.  İlk yarı sonuna kadar oynayacağımız 10 maçın 5 tanesini içerde oynayacağımızı göz önünde bulundurursak bunu başarmak için iyi bir fikstür avantajımızın da olduğunu söyleyebiliriz. Futbolda öngörüler mutlaka olacaktır ama maçlar sahada kazanılıyor. Sahada kazanmak için teknik heyet ve futbolcuların çabası, gayreti ve görev bilincinin yanında şehrin ve taraftarın takıma inanması, ve desteği gerekiyor.

***
 
Yarın, Rizespor ile çok zorlu bir 90 dakika oynayacağız. Rakibimiz ligde ilk iki haftada maçları kazanmasına rağmen son 5 maçtır kazanamıyor. Bu 5 maçlık serinin son 3 maçında da mağlubiyetle ayrıldı. O yüzden rakip takım oyuncularının bu maçta varını yoğunu ortaya koyacağı bir gerçek. Son Trabzon maçında son dakikalarda mağlup olmalarına rağmen yenilgiyi hiç hak etmediler. 2-3 tane net gol pozisyonunu değerlendiremediler. Rizespor'un hucümda Samudio, Boldrin, Umar ve Oğulcan gibi etkili silahları var. Savunma ve orta saha oyuncularımız çok dikkatli oynamalı. Rizespor'un iki bek oyuncusuda hucümu seviyor. Özellikle solbek Melnaj ceza sahası dışından attığı gollerle büyük takımların transfer listelerine girmiş durumda.

***

Alanyaspor taraftarın maçlardaki  önemine daha önce defalarca değinmiştik. Bunun ne kadar kıymetli olduğu Sivasspor maçında bir kez daha ortaya çıktı. Bu maçta ilk dakikalarda sahada uyuyan ve kalesinde gol gören bir takım vardı. Yenilen golün ardından takım çabuk uyandı ve 85 dakikaka uzatamarla birlikte 90 dakika arkasında taraftarının  desteği ile coşan bir Alanyaspor vardı. Taraftar coşkusu ve desteği olmasa bence biz Sivasspor maçını kaybederdik. Bu nedenle Oba Stadyumunu büyük ölçüde ve doldurmalı ve hakemin son düdüğüne kadar alkışlarımızla ve tezahüratlarımızla  takımı yine coşturmalıyız. Bu maçın önemi ortada kazandığımız takdirde liderliğimiz devam edecek ve zirvede olmanın keyfini yaşamaya devam edeceğiz. Bu ligde uzun süre lider kalmak kolay değil ancak tribünde büyük destek veren taraftar ve sahada mücadele eden bir takımla bunun başarmaya devam edebiliriz. Haydi önce takımı coşturalım ve sonrasında hep beraber coşalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Zeki Korkmaz - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber