Tesettür defileleri başladı

İstanbul Muhafazakar Moda Haftası birbirinden farklı tesettür defileleriyle devam etti. Ziyaretçiler defilelere büyük ilgi gösterdi

TESETTÜR modasının son trendlerin yer aldığı İstanbul Muhafazakar Moda Haftası defilelerle devam etti. Türkiye'nin ilk muhafazakar moda etkinliği olan ve Tarihi Haydarpaşa Tren Garı'nda gerçekleşen etkinliğe ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Ziyaretçiler bol bol fotoğraf çekip sosyal medya hesaplarında paylaştılar. Defileler yanı sıra özel söyleşiler, workshop ve konferanslar gibi etkinliklerin olduğu yerde ziyaretçiler katılım gösterdi.
Etkinliğe Bahreyn'den gelen Samar Murad bir defile düzenledi. Tasarımları hakkında şöyle konuştu:
''Genel olarak koleksiyonumda sufizmden etkilendim. Burada olmaktan çok memnumun ve lansman için doğru bir yer olduğunu düşünüyorum. Bizim için çok yoğun, güzel ve önemli bir dönemdi. Burada dünyanın pek çok ülkesinden insanlar görüyoruz. Malezya, Endonezya hatta İngiltere'den insanlar var. Arap Yarımadası'ndan sadece ben varım. Tek Bahreynli ve Arap olarak kendimi temsil ediyorum.''
“TASARIMLARIMDA ELİF ŞAFAK'TAN ETKİLENDİM''
Koleksiyonlarımda sufizm beni etkileyen noktalardan bir tanesiydi diyen tasarımcı Murad, “Mevlana Şems etkinliklerinden çok etkilendim. Onların kendi felsefesi benim tasarımlarımı da etkiledi. Tasarımlarımı yaparken aynı zamanda Elif Şafak'ın kitabından da etkilendim. Bu kitap'tan esinlendiğim renkler benim tasarımlarımın ana maddesini oluşturdu'' şeklinde konuştu.
Etkinlikteki önemli katılımcılardan olan Hilal Oğuzkan firmasını sahibi ve tasarımcı Hilal Oğuzkan, ''Buradaki etkinliği faydalı buluyorum. Türkiye tekstilde çok önde gelen bir ülke. Ama sesimiz çok duyuramadığımızı düşünüyoruz. Maalesef fason ülkesi olarak tanınıyoruz. Tasarımcılarımızla, kalitemizle ve kumaş kalitemizle dünyada olmamız gereken yere inşallah ulaşırız ve ismimizi duyururuz'' dedi.
''MUHAFAZAKAR KESİMİN TERCİH ETTİĞİ MARKAYIZ''
İstanbul Modest Fashion Week'de tesettür defilesi düzenleyen Oğuzkan, ''Defile çok beğenildi. Çok sevinçliyim. Hem haute couture hem de hazır giyim çalışıyorum. Günlük koleksiyon hazırlıyorum. Defilemde sadece haute couture parçalarımı sergiledim. Soft renkleri tercih ediyorum. Muhafazakar kesimin tercih ettiği markayım. Bu alan yönelik çalışıyorum. Renkli ve muhafazakar ölçüde kıyafetler hazırlıyorum. Günlük koleksiyonda daha çok koton kumaşlar, pamuklu kumaşlar kullanıyorum Hem konforlu hem de sık tasarımlar yapmaya çalışıyorum. Bu tarz etkinliklerin daha fazla olmasını ve yaygınlaşmasını temenni ediyorum'' ifadelerini  

14 May 2016 - 23:24 - Kültür-Sanat


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber