Kan kaybı sürüyor

BUGÜN

yazıma şöyle başlasam nasıl olur?

"Osmanlı maçında ilk yarı kötü de oynasak, ikinci yarı toparladık. Zaten herkes tarafından kabul edilen eksiklerimiz var. Hoca ne yapsın, yedek kulübesinin hali ortada, hakemi de görüyorsunuz, 3 tane penaltı kararı verdi ve maçı bitirdi, yönetim yedek kulübesine iyi adam almadıysa hoca ne yapsın" ve benzeri devam eden bahaneler...
Bu tür maç yorumu yaptığın zaman ne kimseyle kötü olursun, ne de üstü kapalı düşman ilan edilirsin. Tabi ki biz her zaman olduğu gibi eyyam değil doğruları ve hataları yazacağız.
Üstteki yorumu da şundan yazdım; maç sonu yorumlara bakıyorum, taraftarların bir kısmı hemen kendine kurban seçerek hatalarımızı örtbas etmeye çalışıyor ve hedef saptırıyor. Bu taraftarlarımız sanıyor ki, böyle yaparak iyilik yaptığını düşünüyor. Halbuki uzun vadede sorunları halının altına iterek Alanyaspor'a zarar veriyorlar. Ne yazık ki Alanya’da hiçbir yerde olmayan bir görüntü var. Fikri olmayanın robottan farkı yoktur diyerek bu konuyu kapatalım.
Osmanlıspor maçına geçecek olursak; kadrolar belli olduktan sonra ilk yorumum 'Bu tercihlerle ve dizilişle kazanamayız' oldu. (Merak edenler sosyal medya hesabıma bakabilir) Eğer bir takım 90 dakikanın yarısını farklı oynuyorsa bunun eksikle vb. bahanelerle izah edilmesi zordur. Giresun’da olduğu gibi ilk 30 dakikada 3 gol yersen 'Benzer kadro Kayseri maçında niye böyle değildi?' diye sorarlar. Kaldı ki, Osmanlı maçının ilk bölümünde kimin nerde oynadığını çözünceye kadar 3 gol yedik. Ligin ilk yarısı bitiyor ama sağ olsun Safet hoca halen arayış içinde. Yahu elinde santrafor orijinli adamlar varken bir başkasından santrafor yapmayı nasıl izah edeceksin? Daha önce de hayatında stoper oynamayan futbolcuyu stoperde oynatıp puan kaybetmedin mi? Osmanlı maçında madem çıkardığın kadroya güvendin, niye ikinci yarı başlarken alman gereken adamları alıyorsun? Maç bitti ama ben Alanyaspor 4-2-3-1 mi, 4-6 mı, yoksa 4-1-4-1 mi oynadığını çözemedim. Tüm suçu hakemlere ve yedek kulübesine bağlayan arkadaşlara sormak gerekir, aynı takım ikinci yarı niye farklıydı? İlk yarı soğuktan üşüyen Osmanlı kalecisi ikinci yarı 5 net pozisyon kurtardı. Bunu nereye koyacağız? Hafta geçmiyor ki, yeni bir icatla karşılaşmayalım.
Maçın hakemi biraz da duygusal davranan arkadaşlar tarafından ağır eleştirildi. Bana göre 3. penaltı tartışılabilir ama diğerleri çok netti. Tartışılan penaltı pozisyonunda rakibin kaval kemiğine darbe var ama oyuncu darbeden önce kendini atmaya başlamıştı. Ama ilk yarı oynanan oyunu eleştirmek yerine suçlu arıyoruz. Alanyaspor deneme tahtası değildir ve artık müdahale edilmelidir. Taraftarların büyük çoğunluğu elindeki kadroyu doğru kullanamayan hoca yerine yönetimi eleştirmeye başladı. Ben tam aksini düşünüyorum. Bu hafta doğru işler yapılsaydı bu takım Osmanlıspor'dan puanlar alırdı. Takımın oyuncularını hazır tutmak, mavi boncuk dağıtmadan en iyisini sahaya sürmek hocanın işidir, başkasının değil.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Veysel Okşar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber