Hoşgörülü olmanın önemi

16

Nisan günü referanduma gideceğiz. Sonuç ne çıkarsa çıksın herkes kabul etmek zorundadır. Ancak daha şimdiden özellikle “Hayır” oyu vereceklere yönelik bir takım çirkin söz ve kampanyanın başlatılması doğru değildir. Lütfen hangi çağda ve zamanda yaşıyoruz?
Herkes aynı düşünmek zorunda değildir. Elbette farklı düşünceye ve fikre sahip olabiliriz. Önemli olan fikirlere saygılı olmak yani hoşgörülü olmaktır. Halk oylaması yapacağız, herkes fikrine göre oyunu gidip kullanacak. Daha şimdiden hem de sahip oldukları konuma hiç de yakışmayacak şekilde “Hayır” oyunu kullanacaklara çirkin söz ve yakıştırmalarla sataşmak hoşgörüsüzlüğün en güzel örneğidir. Çirkin sözlerle saldırıya geçmek acizliğin ifadesidir.
Gerek “Evet”, gerekse “Hayır” oyu kampanyasını yürütenler nedenini anlatmak zorundadır. Sataşmak ve çirkin sözler yerine bu yol izlense daha iyi olur. Özellikle bazı kamu görevlilerinin internet üzerinden “Evet” kampanyası başlatarak “Hayır” oyu kullanacaklara hakaretler sarf etmesi lütfen normal midir? Üstelik bu arkadaşların çeşitli kurumlarda müdür olması daha da çirkin bir durumdur. Bir yerlere şirin görünmek için bu kadar komikliğe gerek olmamalı.
Bazıları durumdan vazife çıkararak olayı daha da çirkin boyutlara şimdiden taşımaya başladı. Lütfen sağduyulu olmak zorundayız. Hepimizin görüşü değişik olabilir ama bu ülkenin evlatları olduğumuzu unutmayalım. Kırıp dökmeye değmez arkadaşlar. Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç var çünkü.
Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakana ve hükümet yetkililerine çok önemli görev düşmektedir. Gerginliği tırmandırarak hedefe ulaşma yolu değil, daha yapıcı ve uygun bir dil seçilmelidir. Aynısı muhalefet için de geçerlidir. Herkes sorumluluk içerisinde hareket etmek ve konuşmak zorundadır. Tansiyonu yükseltmek yerine düşürmek daha uygundur.
Temennimiz önceki bazı seçimlerde olduğu gibi hiçbir şaibenin olmadığı, hakça ve adil bir seçimin yapılmasıdır. Vatandaşlar tercihini ne yönde kullanırsa kullansın, lütfen herkes bu tercihe saygılı olmak zorundadır. 80 milyonun kardeş olduğunu unutmayalım. Gerginlikten medet ummak çaresizliğin ifadesidir. Lütfen sağduyulu ve hoşgörülü olalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar M. Rüştü Mat - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber