Alanya'da avokado üreticisinin su isyanı! ‘Susuzluk nedeniyle avokado ağaçları kuruyor’

Geçtiğimiz günlerde Alanya Belediyesi tarafından yapılan Tropikal Meyve Festivali’nde en ağır avokado yarışmasında 3. olan Ramazan Ocak, köylerindeki su yetersizliğinden dert yandı

+2
Haber albümü için resme tıklayın

Alanya'nın Demirtaş Mahallesi Yaylakonak köyündeki 300-800 metre rakımındaki bazı avokado türlerinin (Fuerte, Bacon, Zlatano, Clifton) yoğun olarak yapılabileceğinden bahseden Ocak, yetersiz sulama nedeniyle zorlandıklarını belirtti. Özellikle Ağustos Eylül ayların da suların azalmasıyla avokado ağaçlarının kuruma noktasına geldiğini belirten Ocak yetkili kişilerden köy halkı olarak ilgi beklediklerini belirtti. Avokadoya ilgili ve meraklı olan Ocak 3 yıldır avokadonun her aşamasında çekirdekten meyveye kadar her aşamasını profesyonel kişiler tarafından araştırdığını ve araştırmaya devam edeceğini belirtti.

‘SU SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ’

Konuya ilişkin Dim TV’ye konuşan Ocak, “Demirtaş Yaylakonak’ta yazın belli aylarda su sıkıntısı yaşıyoruz. Kaynak sularımız tarım için yeterli değil. Haftada bir kez sulayabiliyoruz. Tekrar sulayana kadar ağaç verimden düşüyor. Avokado ağaçlarını haftada 3 kez sulayabilsek çok daha verimli olacak. Avokadonun çekirdeğinden meyveye kadar her sürecini öğrendim. Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Tropikal Meyve Festivali’nde en ağır avokado yarışmasında 3. oldum. Su sorununu çözecek bazı projeler var. Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe su sorunuyla ilgileniyor. Siyasilerden ve yetkililerden su sorunun çözülmesini istiyoruz. Su sorunu çözüldüğü zaman üretim daha da artacaktır” dedi.

27 Eki 2023 - 17:34 - Gündem

Muhabir  Ramazan Özdemir


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber