İsrail doları da vurdu: Gece yarısı dolar füze taktı uçtu

İsrail-Filistin arasından yaşanan çatışmalarda şiddetin dozu gün geçtikçe artarken yaşanan insanlık dramında savaşın yayılmasından endişe edilerek jeopolitik risklerin yükselmesi de doların da ateşini körüklüyor.

Dolar/TL'de yükseliş sürüyor. Jeopolitik gerginliklerin altın ve dolar gibi güvenli limanları desteklemesiyle gece saatlerinde dolar, TL karşısında tarihi zirvesini yeniledi.

28,32 ile tarihi zirvesini gece saatlerinde gören dolar/TL güne 28 seviyesinin üzerinde işlem görerek devam ediyor.

Uzmanlar Ortadoğu'da yaşananların yayılması ihtimalinin piyasalarda riskli varlıklardan kaçışa dolar ve altın gibi güvenli varlıklar yönelime yol açacağını söylerken, Fed'in de hem veriler hem gündemle faiz indirimlerinin yakın olmaması doları güçlü tutuyor.

Kaynak: Haber Merkezi

18 Eki 2023 - 10:25 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber