'Ucube' otelin yıkımında gerginlik; otel sahibi kendini otele kitledi

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde mimari yapıyla uyuşmadığı ve izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkılmasına karar verilen 'ucube' olarak nitelendirilen 4 katlı 3 yıldızlı otelin yıkımında gerginlik çıktı.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde ilçenin mimari yapısıyla uyuşmaması nedeniyle eleştirilerek 'ucube' olarak nitelendirilen otelin izinsiz yapıldığı ve ilçenin silüetini bozduğu gerekçesi ile Şanlıurfa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca yıkılmasına karar verildi.

OTEL SAHİBİ KENDİNİ OTELE KİTLEDİ

Otel sahibinin yargıya taşıdığı davanın görülmesi devam ederken, bugün belediye ekipleri iş makineleriyle yıkıma gitti. Otel sahibi ve yakınları, yıkımı engellemek için yolları araçlarla kapatıp kendilerini odalara kilitledi. İş makineleriyle otelin bir bölümünün yıkımı yapıldı. Yaşanan gerginlik üzerine ekipler yıkıma ara vererek bölgeden ayrıldı.

Kaynak: DHA

10 Eki 2023 - 16:12 - Gündem

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber