Antalya'da festivalinde bir skandal daha! 'Venüs' kokoreççiye dekorasyon oldu

Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi 'Venüs' heykeli, festivalin başlamadan iptal edilmesinin ardından atıl haldeyken oto galeri işletmecisi tarafından alınıp bir kokoreççinin önüne koyuldu

Haber albümü için resme tıklayın

ANTALYA Altın Portakal Film Festivali'nin simgesi Venüs heykellerinden 1'i, kırık ve eskimiş halde yol kenarında tutuluyor. Heykeli işletmesinin önüne yerleştiren Ali Argın, "Hurdacıdan aldım. Sanırım kırıldığı için atılmış" dedi.

Bu yıl 60'ıncısının düzenlenmesi planlanan Antalya Altın Portakal Film Festivali seçkisine giren filmlerin açıklanmasının ardından Nejla Demirci'nin yönettiği 'Kanun Hükmü' belgesel filmi, dikkati çekti. FETÖ propagandası yapıldığı öne sürülerek filmin gösterimden çıkarılması gündeme geldi. Günlerce süren tartışmalarla film 2 kez seçkiden çıkarılıp, tekrar alındı.

HEYKELLER VE AFİŞLER TOPLATILDI

Tepkiler nedeniyle 60 yıldır süren ve Türkiye'nin en uzun soluklu film festivali unvanını elinde bulunduran Antalya Altın Portakal Film Festivali, başlamadan iptal edildi. Festival için kent merkezinde ana arterler ve üst geçitlere afişler asılmış ve festivalin simgesi haline gelen Venüs heykelleri yerleştirilmişti. Heykeller ve afişler iptal kararının ardından toplatılırken, Kepez ilçesinde kaderine terk edilen bir Venüs heykeli olduğu ortaya çıktı.

4-5 YILDIR BURADA BEKLİYOR

Kepez ilçesi Habipler Mahallesi Sütçüler Caddesi üzerindeki bir köfteci ve oto galeri işletmesi önündeki Venüs heykelinin portakal tuttuğu elinin kırıldığı ve eskidiği dikkati çekti. Oto galeri işletmecisi Ali Argın (36), çeşitli yerlerinde çatlakların yer aldığı heykeli bir hurdacıdan aldığını, dikkati çektiği için işletmesi önünde sergilediğini söyledi. Zaman zaman heykelin yerini de değiştirdiğini belirten Argın, "Hurdacılardan aldım. İşletmenin önüne koydum. Sanırım kırıldığı için atılmış. 4-5 yıldır burada bekliyor" dedi.

Kaynak: DHA

06 Eki 2023 - 12:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber