Doğal bronzlaşma için yapılacaklar

Aylardır beklediğimiz bronzlaşma mevsimi yaz geldi çattı. Güneş ışınlarının zararlı etkilerini en aza indirgeyip doğal yollardan sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak mümkün. Cildinizi yakmadan, kurutmadan, uzun süreli bronzluğu sağlamak için yapılacak birkaç doğal bronzlaşma adımı...

DOĞAL yollardan sağlıklı bir şekilde bronzlaşmayı hepimiz isteriz. Ne cildimiz zarar görür ne de genel sağlığımız. Peki ama en doğal süreçle bronzlaşmak nasıl olur? Işıl ışıl bir bronz tene kavuşmak için neler yapılmalı? 

1. BRONZLAŞIN, YANMAYIN!

Yapmanız gereken güneşin altında çok uzun süre kalmamak ve cildinizin hassasiyetine göre güneş kremi kullanmak. Yandıktan birkaç gün sonra bronzlaştığını iddia edenler olabilir, inanmayın. Uzun süre koruma kullanmadan güneş altında kalmak sadece cildinizi kurutarak zarara sebep olur.

Güneşten koruyucu kremler kullanmak bronzlaşmanızın değil, yanmanızın önüne geçer. Böylece cilde bronz renk veren melanin pigmenti üretilmeye devam eder.

2. BRONZLAŞMAK İÇİN ACELE ETMEYİN 

Her ten güneşe farklı tepki verir. Ama herkes için en ideal başlangıç ilk kez güneşe çıkacağınız süreyi oldukça kısa tutmak. Yarım saat ilk bronzlaşma seansı için uygun bir süre. Böylece teninizi kalıcı bir bronzluğa alıştırırsınız. Her bronzlaşma seferini 5-10 dakika arttırarak ilerlemek yanmadan bronzlaşmanıza yardımcı olacaktır.

3. TENİNİZİ DİNLENDİRİN 

Bronzlaşmayı sağlayan melanin pigmenti güneşe çıktıktan birkaç saat sonraya değin üretilmeye devam eder. Unutmayın ki bronzlaşmak için saatlerde güneşin altında yatıp ten renginizin değiştiğini anında görmenize gerek yok. Hücreleriniz zaten uyarıldığı için bronzlaşma sürecini birkaç saatlik veya ertesi güne kadar vereceğiniz molalarla düzenleyebilirsiniz.

4. SÜRECİ HIZLANDIRMAK İÇİN... 

Kısa sürede bronzlaşmak istiyorsanız SPF kullandıktan sonra bazı doğal yağlarla marşa basabilirsiniz. Kullanabileceğiniz yağların başına Hindistan cevizi, havuç ve papaya yağı geliyor.

5. CİLDİNİZİ NEMLENDİRİN 

Sadece bronzlaştıktan sonra değil, bronzlaşırken de cildi nemlendirmek çok ama çok önemli. Hem içerden hem de dışarıdan nem dengesini sağlamak için bol sıvı, özellikle su için ve ayrıca nemlendirici vücut kremlerini ihmal etmeyin.

6. DÜZENLİ ŞEKİLDE BRONZLAŞIN  

Cilt kendini sürekli yenilediği için bronz teniniz zamanla kaybolacaktır. Yaz boyunca bronz kalmak içinse belli aralıklarla güneşlenmeniz en yerinde hareket olacaktır. Böylece cildiniz doğal rengine döndüğünde tüm bronzlaşma sürecine tekrar başlamak zorunda kalmazsınız. Siz cildinize iyi davranırsanız, o da size iyi olacaktır.

17 Haz 2016 - 14:26 - Kadın


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber