'Güzelbağ'da sıra 18. maddede'

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyeleriyle bir araya gelen ALTSO Başkanı Şahin, gelinen son noktayı üyelerle paylaştı. Şahin "Başbakan Yıldırım sanayi sitemizin yer tahsisini onayladı. Şu an hiçbir sıkıntımız kalmadı. Sadece 18. madde uygulanacak" dedi

Erkan UYSAL

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından S.S. ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi üyelerine yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. ALTSO Konferans Salonu'ndaki toplantıya odanın başkanı Mehmet Şahin, kooparatif başkanı Mahmut Köse ile kooperatif üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ALTSO Başkanı Şahin, sanayi sitesinin yer tahsisinin Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını söyledi.
Başkan Şahin, "18 Haziran 2013'te hizmet bayrağını devraldığımızda genel sekreterimizden odada devam edilen, takip edilen projeleri görmek istediğimi söyledim. O dönem çok organize sanayi sözleri vardı. Sürekli basından izliyorduk. Organize sanayiyle ilgili 2011 yılında maalesef Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı buraya enerji veremeyeceğini açıklamış ve o dosya kapanmış. Yani organize sanayi direğe toslamış. 2011'den sonra bir tane yazışma yok. Biz sanayici dostlarımızla, başta Mahmut Köse olmak üzere ne yapabiliriz dedik. Bu kapsamda biz sizlerle birlikte bir kooperatif kurduk. Bu süreçte kendi işim gibi bunu takip ettim. ALTSO İmalatçılar Sanayi Sitesi'ni kurmamız yani oradaki yerleri tahsis ettirebilmemiz, ihalesiz alabilmemiz için imarda küçük sanayi sitesi olması gerekiyordu. Ancak Güzelbağ'daki yer imar planında sanayi sitesi olarak lekelenmiş. Bu 5 dönüm orada, 7 dönüm orada, 10 dönüm orda toplam 200 küsur dönüm yerdi. Tek tek satın almaya kalksak mutlaka yanında komşusu ihaleye girecekti. Çok yorulacaktık. Mümkün de olmayacaktı. Biz de bu kapsamda yine girişimciliğimizii ön plana çıkararak ne yapabiliriz dedik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndaki yetkiyi Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne aldık. Büyükşehire de biz bu yetkiyi de almak istiyoruz diye talep ettirdik. Sonra şehir plancısı arkadaşlarımızla oturduk, çalıştık. Lekeleme işlerini 600-700 bin TL bedeli olan işi burada arkadaşlarımızla ücretsiz olarak Alanya menfaati için bunu yapmamız lazım dedik. Bunun sadece bölgeye gitmek isteyen imalatçı firmalar için değil, herkesin yararına olacağını, şehrin marka değerini artıracağını açık dille anlattım. Bu kapsamda hiç ücret ödemeden arkadaşlarımıza bu projeyi çizdirdik. Bunu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne onaylattık. Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan zemin etüdüyle ilgili yetkililer istedik. Bunları parça parça, aşama aşama takip ettik. Sonra Maliye Bakanlığı'ndan Alanya Milli Emlak Müdürlüğü'nden, Alanya Mal Müdürlüğü'nden taleplerde bulunduk. Elden dosyayı takip etmek suretiyle Antalya İl Defterdarlığı'na da onaylattık. Maliye Bakanlığı'na gittik. Bakanlıktaki incelemeleri, komisyonları, hepsini takip ettik. En son toplantıda konunun Başbakanlık'a gittiğini söylemiştim. Bir önceki toplantıda Başbakan Binali Yıldırım'ın da imzalayıp yerin tahsisini gerçekleştireceğini sizlere ifade etmiştim. 
'ÇAVUŞOĞLU OLMASA HIZLI GERÇEKLEŞTİREMEZDİK'
Belki zaman zaman beni eleştirenler oluyor. Haklı da olabilirler. Biz her türlü eleştiriye açığız. 'Şahin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adını çok zikrediyor' diyorlar. İnanın ben ne kadar beşeri ilişkilerim de güçlü olsa, gitsem her gün takip etsem Bakan Çavuşoğlu olmasa,  bu kadar hızlı gerçekleştiremezdik. Ben açıkça ifade etmek istiyorum. Yiğidi öldür hakkını yeme. Hiçbir zaman ideoloji adamı olmadım. Burada odamızın olanaklarını bütün siyasi partilere açtık. Kriterimiz sadece milli ve manevi değerler oldu. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan herkesi kucakladık. Kimseyi ötekileştirmedik. Sizlerin huzurunda tahsisin gerçekleşmesinde en çok emeği olan Alanya'nın gururu Bakan Çavuşoğlu'na çok teşekkür ediyorum.
'HİÇBİR SIKINTI KALMADI'
Bundan sonraki süreçte ne yapacağız? Biz Allah izin verirse 18'inci maddeyi burada uygulatacağız. Yer tahsisi gerçekleşti. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde kendi işimmiş gibi 18'inci maddenin uygulanmasında yakınen takip edip, bir an önce bunları gerçekleştireceğiz. Yerimiz yetersiz kalırsa, buradan tekrar gelmek isteyen imalatçı firmalar olursa, oraya eklemeler yapacağız. 18'inci madde uygulandıktan sonra iamalata nasıl geçeceğiz? Devletin sanayi kooperatifleriyle belli teşvikleri var. Bu teşvikleri sonuna kadar kullandırıp hepimiz bundan faydalanacağız. Bunun yanında ekonomisi çok iyi, orta ölçekli, iyi olmayan imalatçı firmalar da var. Bunlara da olanak sağlamak için kooperatifimize kredi sağlayacağız. Toplu kredi, kira öder gibi inşallah imalatımızın maliyetini de birlikte ödeyeceğiz. Önümüzdeki günlerde tekrar bu konularla ilgili sizlerle bilgilendirme toplantıları olacak. Maalesef kooperatifler hep sürüncemede kalıyor. Biz burayı bitirdik. Hiçbir sıkıntı kalmadı. Sadece 18'inci madde uygulanacak. 18'inci maddede de orada kimseden itiraz olmaması için kendi işim gibi takip edeceğim. İtiraz olursa da idari mahkemede hukukçularla birlikte takip edip hızlı bir şekilde bu süreci aşacağız. Biz kimseye oraya gidelim diye zorlama yapmayacağız. Kooperatif üyeleri dışında gelmek isteyenlere orada yeni yer tahsis ettirip genişlettireceğiz. Şu anda orada 200 küsur dönüm alan var ama bunu daha da genişletme imkanı gelen talepler doğrultusunda olacak. Sanayi sistesinin Alanya'mıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

21 Eyl 2017 - 22:15 Antalya/ Alanya- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber