Gurur AŞK'ı ziyan eder

BAŞLIK

ne güzel bir başlık değil mi? Sevgilimize küser, gurur yaparız. "Bana ne, ben gitmem, o gelsin" deriz. Oysa 'aşkı' zamanla tüketir, imkansız hale getiririz. Başlık ve sonraki cümlede ne anlattığımı birazdan açıklayacağım size.
Beni tanıyanlar ne kadar iyi bir Alanyasporlu ve ne kadar iyi bir Galatasaraylı olduğumu iyi kötü bilir. Hatta çoğu zaman "Alanyaspor mu, yoksa Galatasaray mı?" sorusunu çok yöneltirler. Benim de cevabım hep aynıdır: Alanyaspor kalbim, Galatasaray ise damarlarımdaki kanımdır. Kalp pompalamazsa kan bir işe yaramaz. Bu yüzden varsa yoksa Alanyaspor. Elimi vicdanıma koyuyor ve şehrimin takımına sahip çıktığımı düşünüyorum. Ben de gazeteci olarak bu takımın kıyısında, köşesinde, bir yerlerinde bulunduğum için çok ama çok mutluyum. Evet, şampiyon olduk ve 68 yıldır hasretini çektiğimiz Süper Lig'e adım attık. Peki şehir veya taraftar olarak Süper Lig'e hazır mıyız? Benim de bir süre aktif olarak bulunduğum tribünlerimiz ve taraftarımız küçümsenmeyecek kadar büyük bir topluluk tarafından "Bırak Süper Lig'i, PTT 1. Lig'e bile çıkmamış" olarak nitelendiriliyor. Sebep olarak da birlik ve bütünlüğün olmadığı, herkesin kendi reklamı için çalıştığını gösteriyorlar. Gazetemiz spor yazarlarından Uğur Veysel Okşar ağabeyim önceki gün ziyaret için Dim Medya A.Ş.'ye gelmişti. Dışarıda karşılaştık ve bir süredir elektronik posta ve telefon dışında görüşemediğimiz için spor gündemini, dolayısıyla Alanyaspor'u ve yaşanan süreci hasbihal ettik. Veysel ağabey yorgun, bitkin. '35 yıl' tribünlerinde yer aldığı Alanyaspor'un Süper Lig'e çıkmasına "Allah'ım bugünleri bana da gösterdi" diyerek çok seviniyor. Veysel ağabey diyor ki, "Olaylara herkesin gözüyle bakmıyorum. Ben gördüğümü, bildiğimi aktarıyor, kendi düşüncelerimi ifade ediyorum. Tarafım ama objektifim. Bu yüzden sevmeyenler var. Sosyal medya normal hayattan daha fazla yoruyor. Gündemi takip etmek için Twitter ve Facebook'ta aktif olmak, gelen elektronik posta, soru, mesaj ve küfürlere cevap vermek veya okumak gerekiyor" dedi.
Aynı zamanda Alanyaspor Taraftarlar Derneği (ALTAD) Kurucu Başkanı da olan Veysel ağabey de takımın Süper Lig'e çıktığını fakat taraftarın bir alt ligde kaldığını söyledi. Taraftarın gruplara ayrıldıkça farklı yönlere saptığını gözlemlediğini söyleyen Veysel ağabey, "Patlayıcı atan mı dersin, kavga yapan mı dersin, yoksa farklı forma giyenleri tehdit eden mi dersin, ne dersen de. Artık Süper Lig'e çıktığımızı idrak etmek zorundalar. Tribünlerimiz birleşmezse çok sorunlar çıkacağını öngörüyorum" dedi. "Abi ne duruyorsun, ALTAD'ı tekrar ayağa kaldır. Tek tribün olalım, güzel olmaz mı?" soruma ise "Aslında haklısın ama ben zaten gençlerin önünü açmak ve sağlık problemlerimden dolayı geri çekilmek zorunda kaldım. Beni dinleyerek fikir sordukları sürece en iyi trübünler için gereğini yaparım ama 'Artık biz büyüdük' diyerek bildiklerine devam ederlerse, ben dahil kimse bunu düzeltemez. Kimse vazgeçilmez değil. Bu yüzden taraftar yolcu, tribünler ise hancıdır. Benim misyonum artık farklı konumda. Yeni bir dernek altında, tek çatı, tek tribün ve samimiyet tek kurtuluş" dedi. Kararlı gibi gözüküyordu.
Ben yine de üzerime düşeni yapmak istiyorum. Veysel ağabey çocukluğumu, gençliğimi, iyi kötü bilirsin. Bu kardeşinin sesine kulak ver, gel etme eyleme. Alanyaspor bir AŞK. Senin de aşkın, yengemiz ve evlatlarından sonra ALANYASPOR'dur! Alanyaspor'un 68 yıllık tarihinde hepimizin ilk defa göreceği Süper Lig'de bu tribünlerin sana ihtiyacı var. Hiç değilse tribüne gelerek bilgi, tecrübe ve deneyimlerini aktar, yönlendir. AŞK'ı GURUR'la ziyan etme!

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Cemali Aygır - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Alanya Belediye Başkanlığı anketi - Alanya'nın nabzını tutuyoruz! Siz kime oy verirdiniz?
Tüm anketler

Çorum Haber