‘Yılın Annesi’ne devlet bakmıyor

ALANYA Devlet Hastanesi’nden "%94 Ağır Özürlü Sağlık Kurulu Raporu" bulunan ve raporda "Bir yıl süre ile ayağa kalkamaz ve kalkması uygun değildir" denilen Ayşe Kahya’nın oğlu Şaban Kahya, Alanya Devlet Hastanesi Evde Sağlık Bakımı Birimi’nden şikayetçi.

‘184 HATTINA ŞİKAYET ETTİ’ Annesinin kalp, tansiyon, şeker ve bel fıtığı hastası olduğunu belirten Şaban Kahya, bir yıl önce aldıkları rapora göre periyodik olarak sağlık kontrollerinin yapılması gerektiğini ancak Evde Sağlık Bakımı Birimi’nin bir kere dışında gelmediğini söyledi. Defalarca aramalarına ve aile hekimi aracılığı ile de randevu almalarına rağmen birimin kendilerine dönmediğini ifade eden Kahya, 184 Sağlık Bakanlığı şikayet hattına durumu bildirdiklerini aktardı. ‘BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN’ Alanya Devlet Hastanesi Evde Sağlık Bakımı Birimi’nin 15 Mayıs Salı günü için verilen randevuya da gelmediklerini söyleyen Kahya, “Aradığımız zaman bize ‘Siz bizi şikayet ettiniz. Sizin yüzünüzden soruşturma geçiriyoruz. Sizi evde bakım hizmetleri kapsamından çıkardık. Artık kendi başınızın çaresine bakın’ dediler. Hastane Başhekimi İsmail Başaran çıkarılmadığını söylerken birimdekiler aksini ifade ediyorlar” dedi. ‘AYLIK 900 TL HARCIYORUZ’ Duruma isyan eden ve yetkililerden çözüm bekleyen Kahya, “Bize kendi başınızın çaresine bakın diyorlar. Ayağa kalkması sakıncalı olan bir hastayı ben otomobil ile hastaneye nasıl götüreyim. Bir yıl içinde yalnızca bir kere geldiler ve hastaneye götürdüler. Ancak hastaneden eve getirmemişlerdi” dedi. Annesinin Özürlü Sağlık Kurulu Raporu’nun 1 yıl süreli olduğu için bakım maaşından yararlanamadığını da belirten Kahya, ayda 900 TL’lik bakıcı harcaması yaptığını da aktardı. YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ 76 yaşındaki Ayşe Kahya, Anneler Günü’nde Demirtaş Belediyesi tarafından ‘Yılın Annesi’ seçilmişti. Belediye Başkanı Mustafa Aras ve eşi Neriman Aras tarafından ziyaret edilene ‘Yılın Annesi’ olarak onurlandıran Kahya’nın hayat hikayesi filmleri aratmayacak türden. 1981 yılında eşini kaybeden, 7 çocuk annesi Kahya, çocuklarına hem analık hem de babalık yapmış. Çocuklardan 4’ü engelli olan Ayşe Kahya, 76 yıllık hayatında 3 evlat acısı yaşamış. Yıllardır kızıyla birlikte çocuklarının bakımını yürüten Kahya, bir süre önce rahatsızlanmış.

#

19 May 2012 - 00:04 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber