Yakalanan bombacı itiraf etti

Terör eylemi için İzmir'e geldiği tespit edilen ve polis tarafından yakalanan Mehmet D., sözlü ifadesinde, "HDP toplantılarına gittim. Bana 'polis seni alacak, dağa çık.' dediler." dedi

İZMİR'DE yakalanan bombacı teröristlerden Mehmet D. Emniyet'te verdiği sözlü ifadesinde "Kahramanmaraş'ta HDP toplantılarına gittim. Bir süre sonra 'Polis seni alacak, dağa çık' dediler. Korktuğum için kabul ettim. Dağda bomba eğitimi aldım." dedi.
KISKIVRAK YAKALANDILAR
İzmir Emniyeti İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör eylemi için İzmir'e gittiği belirlenen Mehmet D.'nin bağlantılarını çözmek için takip başlattı. 3 Ekim'de, saldırılarda kullanılacak olan patlayıcının ormanlık alana gömülmesi sırasında başlatılan operasyonda, ilk olarak teröriste yardım-yataklık eden Ömer D. yakalandı.
Bu sırada kaçan 23 yaşındaki Mehmet D. Bayraklı İlçesi'ndeki ağabeyinin evinde, ardından da ona yardım eden Ahmet D. yakalandı. Operasyonda, 3 kilo 440 gram patlayıcının yanı sıra Kalaşnikof tüfek, Glock marka bir tabanca ve mermiler ele geçirildi.

06 Eki 2016 - 09:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber