Tutuklanan eski valinin üzerinde ilginç not

Bursa'da, Fethullahçı Terör Örgütü ve 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve önceki gün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un cezaevine götürülürken üzerinde Arapça bir not bulundu. Notun, tercüme edildikten sonra soruşturma dosyasına konulacağı belirtildi

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 17 Ağustos'ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput ve işadamları Eyüp Karakuş, Mustafa Cemal Eğretli, Sami Şentürk, Hamit Tuna, Turan Boztepe, Şakir Umutkan, Mecit Özkelebek, Emin Akça, Muzaffer Koyuncu, Ahmet Nuri Ekiz, Feridun Kahraman, Mahmut Kesici, Ali Saffet Durmuşlar, Ali Kemal Turhan, Ramazan Yılmaz, Ali Fuat Er, Hilmi Gülcemal ve Cengiz Resimoğlu tutuklanarak Bursa H Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 
Bursa H Tipi Cezaevi'ne girdikten sonra diğer işadamlarıyla birlikte üst araması yapılan eski Bursa Valisi Şahabettin Harput'un üzerinde, beze sarılı Arapça yazılmış bir kağıt bulundu. Bursa H Tipi cezaevi yönetimi tarafından el konulan not, Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Örgütsel not mu, yoksa bir dua mı olduğu açıklanmayan yazının, tercüme edildikten sonra soruşturma dosyasına konulacağı bildirildi. 
EVİNDE BİR DOLAR BULUNMUŞTU 
Harput, 25 Temmuz'da gözaltına alındığında evinde yapılan aramada da bir dolar çıkmıştı. Tutuklandığı mahkemede, 1 dolarla ilgili de konuşan Harput, "Evimde yapılan aramada ele geçirilen 1 doların yanında 5, 10 ve 20 dolarlar da vardı. Bu paralar umreye gittiğimde kullanmak amacıyla aldığım ve sonrasında bende kalan paralardır. Allah nasip eder de yeniden umreye gidersem kullanmayı düşünüyordum. Terör örgütü başının okuyarak üyelerine verdiği paraların, bu yaşımda emekli bir vali olarak bu amaçla bulundurduğum yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. Aptalca buluyorum. Ben suçsuzum. Daha sonradan bunun ortaya çıktığında vicdan azabı hissetmemeniz için salıverilmeme kararı vermenizi veya adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederim" diye ifade vermişti

20 Ağu 2016 - 12:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber