'Türkiye tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun'da 'gençler ve sporcularla iftar' programında konuştu. Erdoğan, 'Türkiye bugünkü seviyelere akrebin kıskacından geçerek gelmiş tüm kazanımlarını bedel ödeyerek elde etmiştir. Bu kazanımlar size emanettir' dedi

ERDOĞAN, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 100. Yıl  Törenleri kapsamında Samsun TÜYAP Fuar Merkezi'nde gençler ve sporcularla iftarda  bir araya geldi.
 
"Gönül coğrafyamızın genç yüreklerine Türkistan'dan Suriye'ye,  Arakan'dan Bosna'ya, Orta Asya'dan Afrika'ya kadar dünyanın dört bir ucundaki  kardeşlerimize buradan sevgilerimi iletiyorum." diyen Erdoğan, iftar programında  genç sporcular ile 81 vilayetten 19 Mayıs coşkusunu paylaşmak için bir araya  gelen gençlerin bayramını tebrik etti.
Milli gün vesilesiyle gençlerle olmaktan duyduğu bahtiyarlığı ifade  eden Erdoğan, "Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken ülkemizin aydınlık  yarınlarını görüyor ve ümitvar oluyorum. Sizlerin heyecanı, enerjisi, sizlerin  dinamizmi ve coşkusu bize hep mutluluk verdi, her alanda daha güzel, daha büyük  hizmetler için çalışma azmi aşıladı. Sizlerin geleceğe dair umutları,  beklentileri, 82 milyonun emanetini taşıyan şahsıma vatanımızın bekası için daha  fazla mücadele etme gücü verdi." diye konuştu.
 
"Zorluklar karşısında yılmadık"
 
Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatının her safhasında daima gençlere daha  güzel, müreffeh ve huzurlu bir Türkiye bırakmak için gayret ettiklerini dile  getirerek şöyle devam etti:
 
"Zorluklar karşısında yılmadık, saldırılar karşısında asla geri adım  atmadık. Belediye başkanlığında, başbakanlıkta, cumhurbaşkanlığında,  üstlendiğimiz her görevde sizi kimliğini taşımaktan, vatandaşı olmaktan iftihar  duyacağınız bir ülkede yaşatmak için ter döktük. Bize ecdadımızın ve  şehitlerimizin emaneti olan bu vatana gerektiğinde canını ortaya koyarak sahip  çıkan milletimizi hak ettiği konuma getirmek için gecemizi gündüzümüze kattık.  Milli iradeye kasteden elleri işte bu salondaki gibi ümitlerini bize bağlamış  gençlerimizden aldığımız özgüvenle hezimete uğrattık."

Son 17 yılda sadece Türkiye'yi büyütmediklerini aynı zamanda 82  milyonun kardeşliğini ve muhabbetini de büyüttüklerini dile getiren Erdoğan,  "Milletimizin üzerine serpilmiş ölü toprağını sizlerden aldığımız heyecanla  temizledik. Uzun yıllar fetret dönemi yaşayan bu ülkeyi Cumhuriyet tarihimizin en  büyük yatırımlarıyla bu sayede tanıştırdık. İnşallah bu anlayışla da yolumuza  devam edeceğiz. Milletimizin emanetini asla yere düşürmeyecek, büyük ve güçlü  Türkiye davamıza sadakatle hizmet etmeyi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

"Sevgili gençler bugün gururluyuz, coşkuluyuz." ifadesini kullanan  Erdoğan, bugün milletçe tarihin en önemli yıl dönümlerinden birine hep birlikte  şahitlik ettiklerini vurguladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor  Bayramı'nı 82 milyon vatandaş ile coşkuyla, sevinçle kutladıklarına işaret ederek  "İstiklal Harbi'mizin meşalesinin yakılışının tüm ülke sathında mücadele  sancağının açılışının 100'üncü seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Tüm yokluk ve  sıkıntılara rağmen milletimizin nasıl yediden yetmişe bir özgürlük mücadelesi  verdiğini bugün çok daha iyi anlayabiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Samsun'da Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımını atan Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ü ve Bandırma Vapuru'ndaki yol arkadaşlarını rahmetle yad eden Erdoğan,  konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"İstiklal Harbi'mizin öncülerini evvela Samsun'da, ardından Havza,  Amasya, Erzurum, Sivas'ta muhabbetle kucaklayan tüm kahramanlara Rabb'imden  rahmet diliyorum. Kurtuluş Savaşı'mız başta olmak üzere Balkan Harbi'nde, Birinci  Dünya Savaşı'nda, Trablusgarp'ta, Çanakkale'de, Kut'ül Amare'de, Yemen'de, şanlı  Medine Müdafaası'nda, Galiçya'da şehit olan her bir askerimizi minnetle yad  ediyorum. Aynı şekilde Kore'de, Kıbrıs'ta ve 34 yıllık terörle mücadele sürecinde  gül bahçesine girercesine kara toprağın bağrına giren şehitlerimizi rahmetle yad  ediyorum."
 
"Sadece ibret almayız, cesaret de alırız"
 
Vatanın bekası uğrunda şehadeti göze alan gazileri de şükranla  selamlayan Erdoğan, hayatta olanlara hayırlı ve sağlıklı ömür temenni etti.
 
Erdoğan, "Rabb'im hepsinden razı olsun. Kabirlerini bir nur bahçesi,  mekanlarını inşallah cennet eylesin diyorum. Ramazan ayı ve bu ayın içinde  bulunan bin aydan hayırlı Kadir Gecesi hürmetine Alemlerin Rabbi'nden dualarımızı  kabul buyurmasını niyaz ediyorum." diye konuştu.
 
Tarihin milletler için zaferlerden ve hezimetlerden ders çıkarılan bir  ibret vesikası, aynı zamanda toplumlar için geleceğin pusulası olduğuna işaret  eden Erdoğan, "Biz 2 bin 200 seneyi aşan mazimize baktığımızda sadece ibret  almayız, daha büyük mücadeleler için cesaret de alırız." dedi.
 
Tarih bilinci, tarihi şuuru olmayan milletlerin geleceğinin de  karanlık olduğunu ifade eden Erdoğan, kendi mazisine bigane kalanların,  geçmişlerini ihmal ve inkar edenlerin tıpkı kuru yaprak misali esen rüzgarın  yönüne göre sağa sola savrulmaktan kurtulamayacağını söyledi.
 
Erdoğan, "Bizler ulu bir çınar gibi kökü derinlerde tarihi bir mirasın  büyüttüğü, beslediği, bugünlere getirdiği bir milletiz, öyle olmak zorundayız.  Şair öyle diyor, 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz  dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.' Biz böyle bir milletiz. Bunun için  her fırsatta 'kökü mazide bir ati' diyoruz. Mazimizden ilham alarak daha kararlı,  daha sağlam şekilde geleceğimizi inşa etmekten bahsediyoruz." ifadesini kullandı.

Sporcu gençlerden artık olimpiyat madalyaları beklediklerini dile  getiren Erdoğan, "Artık dünya şampiyonlukları bize yetmiyor, olimpiyatlar, bunu  bekliyoruz." dedi.
 
Bir dönem unutturulan, insanların hafızasından silinmek istenen şanlı  tarihin önemli günlerini yeniden diriltmeye çalıştıklarını vurgulayan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Anadolu kapılarını milletimize açan Malazgirt destanını işte bunun  için manasına uygun şekilde yeniden kutluyoruz. Tarih kitaplarının tozlu  sayfalarına mahkum edilen Kut'ül Amare zaferimizi bunun için tekrar yad ettik.  Sarıkamış felaketinde ecdadımızın verdiği mücadeleyi bunun için her sene siz  gençlerimizle hatırlıyor, hatırlatıyoruz. Asrın en büyük zaferlerinden birinin  yazıldığı Çanakkale şehitliklerimizi bu hassasiyetle bakımsızlıktan kurtardık,  yeniden imar ve ihya ettik. 15 Temmuz demokrasi mücadelemize yine bu anlayışla  millet olarak sahip çıkıyoruz."
 
Bugün de tarih şuurunun bir sembolü olarak burada, Samsun'da  bulunduklarının altını çizen Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Milletimizin makus talihinin değiştiği bu müstesna günü siz  gençlerimizin heyecanıyla, sizlerin iştirakiyle taçlandırmamızın sebebi de yine  aynıdır. Buradaki her bir kardeşimin kutlu bir emanet gibi 19 Mayıs'ta verilen  mesajı son nefesine kadar taşıyıp gelecek kuşaklara teslim edeceğine inanıyorum.  Sevgili genç kardeşlerim, unutmayın her milletin bir hedefi, davası uğruna ölümü  göze aldığı bir kızıl elması vardır. Bizim kızıl elmamız da muasır medeniyetler  seviyesinin üstünde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasıdır. Tarih yazan, çağ açıp  çağ kapatan tüm insanlığın umudu bu milleti tekrar liderliğe taşımaktır."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 17 yılda milletin kollarına vurulan  prangaları tek tek parçaladıklarını ifade ederek şunları söyledi:
 
"Öz yurdunda yıllarca parya muamelesi gören insanımıza yeniden özgüven  aşıladık. Saldırılar ne kadar büyük olursa olsun, hasımlarımız ne kadar güçlü  olursa olsun her türlü zorluğun üstesinden gelinebileceğine dair inancı hamdolsun  82 milyonun tüm fertlerine kazandırdık. Şayet bugün pasaportu itibarlı,  bölgesinde ve dünyada kendinden söz ettiren bir Türkiye varsa bu son 17 yılda  atılan adımların neticesidir. Şayet bugün dünya 5'ten büyüktür gerçeğini  cesaretle dillendiren bir Türkiye varsa bu son 17 senede sağlanan özgüvenin  eseridir. Şayet bugün dünyanın neresinde olursa olsun haksızlık, hukuksuzluk,  adaletsizlik karşısında sesini yükseltebilen bir Türkiye varsa bu hepimizin ortak  başarısıdır.

Şayet bugün Filistin davasını sahiplenen, Afrika'ya el uzatan, Orta  Asya ve Balkanlar'daki kardeşlerine sahip çıkan bir Türkiye varsa bu ekonomiyle  beraber diplomaside de imza attığımız zaferlerin meyvesidir. Türkiye bugünkü  seviyelere akrebin kıskacından geçerek gelmiş, tüm kazanımlarını bedel ödeyerek  elde etmiştir. Ülkemizin bu kazanımlarının tamamı sizlere aittir, sizlere  emanettir. Allah ömür ve imkan verirse 2023 Türkiyesi'ni birlikte inşa edeceğiz.  2053 ve 2071 Türkiyesi'nin mimarları ise sizler olacaksınız. 1071'de Malazgirt'te  19 Mayıs 1919'da Samsun'da yükseltilen mücadele sancağını istikbale sizler  hazırlayacaksınız. Türkiye'ye hizmet bayrağını sizler devralacak ve 19 Mayıs  ruhuyla inşallah daha ileri götüreceksiniz. Şairin o güzel ifadesiyle söyleyecek  olursak, sahipsiz olan memleketin batması haktır, sen sahip olursan bu vatan  batmayacaktır. Evet siz sahip çıktığınız sürece bu vatan batmayacak, bu milletin  fertleri arasına nifak girmeyecektir."
 
İftar programına, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı  Yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar, TBMM Başkanvekili Celal Adan, MHP Genel  Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, milletvekilleri,  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Anavatan Partisi  Genel Başkanı İbrahim Çelebi de katıldı.

20 May 2019 - 00:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber