Türkiye ile aynı kararı aldılar

Katar'la çıkan krizin ardından Türkiye'nin ardından Pakistan da flaş bir karar alarak ülkeye asker gönderme kararı aldı

TBMM'NİN Katar'a asker gönderme kararı almasının ardından Pakistan da Katar'a asker göndermek için harekete geçti. Pakistan Katar'a 20 bin asker gönderme kararı için meclise önerge verdi. Kararın TBMM'nin Katar'a asker gönderme kararının ardından gelmesi Pakistan ile Türkiye arasındaki ittifakı yeniden gündeme getirdi.

KATAR’DAN “TÜRK ASKERİ” AÇIKLAMASI

Katar Dışişleri Bakanı Mohammed bin Abdulrahman el Tani, "Türk askeri bütün bölgenin güvenliğini sağlamak için Katar'a geliyor" demişti.

TÜRK ASKERİNİN KATAR’DA KONUŞLANMASI PROTOKOLÜ RESMİ GAZETE’DE

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının Katar’da konuşlandırılmasına ilişkin Türkiye Cumhuriyeti ile Katar arasında yapılan protokolün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayıda yayımlanan 7223 sayılı kanunda, “28 Nisan 2016 tarihinde Doha’da imzalanan ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti Hükümeti Arasında Katar Topraklarında Türk Kuvvetlerinin Konuşlandırılmasına İlişkin Uygulama Anlaşması’ ile 10 Kasım 2016 tarihinde Ankara’da imzalanan ‘Anlaşmanın Tadili Hakkında Protokol’ün onaylanması uygun bulunmuştur” denildi.

09 Haz 2017 - 09:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber