'Turizmciler bindiği dalı kesiyor'

Turizmde çalışan şoförlerin günde sadece 6-7 saat dinlenebildiğini söyleyen Oda Başkanı Doğan Bacak, "Turizmci, az parayla çok iş yaptırmak istiyor" dedi

ALANYA Minibüsçüler, Otobüsçüler ve Servis İşletmecileri Odası Başkanı Doğan Bacak, Alanya'da turizme hizmet veren acentacıları uyardı. Alanya'da turizm sektöründe çalışan tur operatörlerine ait otobüslerdeki şoförlerin 24 saatte sadece 8 saat otobüs kullanabileceğini söyleyen Bacak, "Kanun, bir şoför 8 saatten fazla otobüs kullanamaz diyor ama acentalar, çalıştırdıkları şoförün sadece 6-7 saat dinlenmesine müsaade ediyor. Bu şoför de benzin istasyonlarında otobüsün içinde uyuyor, peynir-ekmekle karnını doyuruyor. Günün başka zamanlarını çalışarak geçiriyor. Bu da onların yorgun ve bitkin düşmesine neden oluyor" dedi.

"TURİZM ZARAR GÖRÜYOR"

Bazı acentaların, 'Turizmden çok para kazanayım, az maliyetim olsun' zihniyetiyle hareket ettiğini ifade eden Bacak, "Bir insana, sadece 6-7 saat dinlenme şansı verirsen, günün geri kalan bölümünde çalıştırırsan, o insanın da bitkin düşeceğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Bazı acentalar, turizmden çok para kazanayım, kasamı doldurayım diyor ama maliyetinin düşük olmasını istiyor. Bu nedenle otobüslerde tek şoför çalıştırıyor, beraberinde ölümlü veya yaralamalı kazaları getiriyor. Bundan da tüm turizm sektörü zarar görüyor. Turizmci bir anda bindiği dalı kesiyor ama farkına bile varamıyor. Bu konuda denetimlerin arttırılması şart oldu. Bu denetimi Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı ortaklaşa yapmalı. Yoksa bu sorunu çözmemiz mümkün değil" şeklinde konuştu.

03 Tem 2013 - 00:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber