TRT ekibine drone gözaltısı

Myanmar'da aralarında TRT World'un serbest muhabirlerinin de olduğu 4 kişi parlamento binası yakınlarında drone ile görüntü aldıkları iddiasıyla gözaltına aldı

MYANMARLI emniyet yetkilisi Sann Aung, yaptığı açıklamada, TRT World için çalışan gazeteciler Singapurlu Lau Hon Meng, Malezyalı Mok Choy Lin, beraberindeki Myanmar vatandaşı şoför ile yerel gazeteci Aung Naing Soe'nin gözaltına alındıklarını belirtti.

Söz konusu kişilerin, başkent Nepido'daki parlamento binası yakınlarında drone ile görüntü aldıktan kısa bir süre sonra gözaltına alındıklarını kaydeden Sann Aung, "Bu kişiler, Myanmar'a izinsiz olarak yurt dışından drone sokmakla ilgili hükümler bulunan İthalat ve İhracat Kanunu çerçevesinde suçlanıyor" ifadesini kullandı.

Öte yandan evine yapılan polis baskınında gazeteci Aung Naing Soe'nin bilgisayarına ve taşınabilir belleğine el konulduğu öğrenildi.

28 Eki 2017 - 17:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber