'Toprağın verimi düştü'

HAL Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Yüksekkaya, ürün fiyatlarının geçtiğimiz yıllara göre aynı şekilde gittiğini söyledi.

Hilal ÖNEL
Yüksekkaya, Sebze Meyve Hali'ndeki son durum hakkında bilgi verdi. Yüksekkaya, fiyatların yükseldiği yönünde oluşan söylentilere karşılık olarak fiyatların geçtiğimiz yıllarla aynı olduğunu belirtti. Yüksekkaya, "Mazota zam geldi, elektriğe zam geldi, her şeye zam geldi ama sebze ve meyve fiyatları geçtiğimiz yıllarla aynı, hatta bazı ürünlerde düşüş bile yaşanıyor" dedi. Ürün veriminin de düşüşte olduğunu söyleyen Yüksekkaya, hale giren ürünün yüzde 30 düştüğünü kaydetti. Yüksekkaya, "Üretim az, çünkü toprak eskisi kadar verimli değil" şeklinde konuştu.

#

12 Şub 2013 - 00:08 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber