THY uçağına savaş jetleri eşlik etti

Sahipsiz bir cep telefonu nedeniyle 30 Temmuz günü Polonya’nın başkenti Varşova’ya acil iniş yapmak zorunda kalan THY uçağının bir yolcusu yaşananları İngiliz Guardian gazetesine anlattı

TÜRK Hava Yolları’nın  332 yolcu ve mürettebat taşıyan TK-79 sefer sayılı uçağı, önceki gün San Francisco seferini yapmak üzere q Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapmıştı. Polonya hava sahası üzerindeyken bir koltukta sahipsiz bir cep telefonu bulununca Varşova Havalimanı’na acil iniş yapmıştı.Yaşananları yolculardan Helena Smith isimli İngiliz yolcu, Guardian’a yazdı: “Kaptan pilot Altuğ Ekiş, önce her şeyin normal olduğuna dair bir anons yaptı. Polonya hava sahasında olduğumuzu ve iniş yapacağımızı söyledi.  ‘Dışarıya baktığınızda askeri uçaklar görebilirsiniz, bu normal’ dedi.” 

Yakıt boşalttık

“Telefon ya kendisi bir bomba ya da uçaktaki bir bombanın patlatıcısı olabilirdi. Kaptan pilot, uçağın yakıtını boşaltmaya başlayınca yolcular panikledi. Tonlarca yakıt hava boşluğuna bırakıldı.”

‘Tanrım yoksa IŞİD mi!’

11A’da oturan Suna isimli bir Türk kadın, ‘İşte şimdi bedel ödeme zamanı. IŞİD mi yoksa, o telefonu hemen uçaktan atın’ diye bağırdı. Yine prosedür gereği kabin ekibi telefonu uçağın en uç noktasına götürüp üzerine iki tane bavul yerleştirdi ve battaniyeyle kapattı. Bu sırada camdan Polonya Hava Kuvvetleri’ne ait jetlerin yanımızda uçtuğunu gördük. Varşova’ya indiğimizde yüzlerce polisin ve itfaiye görevlileri bizi bekliyordu. Çok şükür sonuçta bomba falan çıkmadı.

02 Ağu 2015 - 09:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber