TAPDK uyarısı

TAPDK 2013 süre uzatım işlemleri için son gün 1 Nisan Pazartesi

ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) tarafından yapılan duyuruya göre, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmeliğin 14’üncü maddesi gereğince, satış belgeleri için 1 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai saati sonuna kadar süre uzatım işlemi yapılması gerekiyor. Uzatma işleminin yapılmaması halinde işletmelerin tütün mamulü, alkol ve alkollü içki satın alınması mümkün olmayacak ve satıcıların mevcutlarında bulunan ürünleri Nisan ayı sonuna kadar tasfiye etmeleri zorunlu olacak.
ALTSO’dan yapılan duyuru şu şekilde: “Nisan ayının sona ermesini müteakip ürün satışına devam edildiğinin tespiti halinde 4733 sayılı Kanunun 8. maddesinin beşinci fıkrasının ilgili bentleri gereğince idari para cezası yaptırımı uygulanacak ve aynı maddenin dokuzuncu fıkrası kapsamında, satışa sunulan ürünlerin mülkiyeti kamuya geçirilecektir. Süre uzatım işlemi yaptırmak isteyen satıcıların kurum tarafından satış belgesi işlemlerini yürütmek üzere yetkilendirilmiş bulunan Odamıza başvuru yapmaları ve işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini ibraz etmeleri zorunludur.
Perakende satıcılar, faaliyet konusu ilgili yönetmeliğe uygun düzenlenmiş işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya izin belgelerini,  açık alkollü içki satıcıları, faaliyetlerine uygun işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını, içkili lokal işletme izin belgelerini veya Turizm İşletmesi Belgelerini, toptan satıcılar, işyeri açma ve çalışma ruhsatlarını veya satış belgesi üzerinde adresi belirtilen işyerinin ticaret siciline tescil ettirildiğine dair belgeyi, satış belgesinin asıl sureti ve işlem bedelini ödediklerine dair dekont ile birlikte odamıza ibraz etmek ve süre uzatım işlemini satış belgelerinin üzerinde gösterilmesini sağlamak zorundadırlar.”

2013 YILI İÇİN BELİRLENEN SÜRE UZATIM İŞLEM BEDELLERİ ŞÖYLE

1.  Toptan Satıcılar

İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde 2.000 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için
3.000 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 800 TL, birden fazla yerde dağıtım yapanlar için                             1.200 TL.

2.  Perakende Satıcılar
İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde  200 TL, ilçe merkezlerinde 120 TL, diğer mahallerde 40 TL.

3. Açık İçki Satıcıları

İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesine dahil ilçelerde   800 TL, ilçe merkezlerinde ve diğer mahallerde 300 TL.

#

15 Mar 2013 - 00:56 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber