Su kabakları ihraç ediliyor

Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlü ve tutuklularca yapılan su kabakları ihraç ediliyor

KURUMUN resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, daha önce İzmir, İstanbul, Ankara, Bodrum, Kuşadası, Marmaris'e satışı yapılan su kabaklarına Hollandalı girişimci Hubertus Gijbert Van de Weerd'in de talip olduğu bildirildi. Hollandalı girişimcinin ilk etapta 3 bin lira değerinde 110 abajur satın aldığı kaydedilen açıklamada, cezaevi atölyesinde 3 haftada imal edilen ürünlerin Hollanda'ya gönderildiği belirtildi. Cezaevi Müdürü Sabri Karataş yaptığı açıklamada, 2008 yılından beri yapılan planlı çalışmaların sonunda projenin meyvelerini almaya başladıklarını kaydetti. Karataş, kendilerine destek verenlere ve cezaevi personeline başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ZEYTİN HASADI BAŞLADI

Öte yandan Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu, 3 yıl önce bahçesine diktiği zeytinlerin hasadını yapmaya başladı. İlk hasat, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Cezaevinden Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Günay, Cezaevi Müdürü Sabri Karataş'ın katılımıyla başladı. Açık bölümde bulunan hükümlülerce toplanacak olan zeytinler, zeytinyağı fabrikalarına, kurum personeline ve halka satılacak. Bu yıl hasadın verimli olduğunu ifade eden Cezaevi Müdürü Karataş, dikilen ağaçlar sayesinde cezaevi çevresinin yeni bir görünüme kavuştuğunu söyledi. Cezaevinin, zeytin ve zeytinyağı üreten bir kurum haline geldiğini belirten Karataş, "Kurumumuz çevresinde çevre düzenleme ve fidan ekimi çalışmaları aralıksız devam edecek. Eğitim ve sosyo-kültürel etkinliklerde Türkiye genelinde ilk sıralarda olan ceza infaz kurumumuz, yapılan bu çalışmalarla daha iyi noktalara gelecek" dedi.

#

07 Kas 2012 - 01:30 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber