Şok açıklama! "Casusluk faaliyeti"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında internette yayınlanan Suriye tapeleri ile ilgili soruları yanıtladı. Gül, ''Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir'' dedi

GÜL, şunları söyledi: Suriye’deki gelişmelerden dolayı sınırın ne kadar hassas olduğunu herkes biliyor. Sınırımızda tehlikelere, tehditlere karşı tedbirleri hep alıyoruz. Sürekli teyakkuz halindeyiz. Ama son dönemlerde Süleymanşah türbesi ile ilgili birçok tehditler ve kabullenemeyeceğimiz durumların söz konusu olma ihtimali ortaya çıktı. Bir taraftan Türkiye’yi Suriye’deki savaşa katma provokasyonlarına karşı tedbirli olmak ve yurt dışındaki tek Türk toprağına karşı tedbirli olmak için gerekli birimlerine talimat verdik. "Bunları oturun konuşun" diye. Bir toplantının dinlenmesi çok büyük bir cüretkarlıktır. Bu devletin güvenliğine dönük bir casusluk faaliyetidir. Çünkü tamamen devletin güvenliği ile ilgili bir durumdur.

"BU BÜYÜK BİR CÜRETTİR"

Bu kesinkes bir büyük bir cürettir, hiç görmediğimiz bir şekilde. Devletin hiçbir zaman müsamaha edemeyeceği bir olaydır. Sayın müsteşar, sayın bakan, ve sayın Başbakan’la görüştüm. Ne gerekirse yapılacak. Bunu kimler yaptı muhakkak ortaya çıkartılacaktır. Bunun böyle bilinmesini isterim. Kesinlikle buna müsamaha gösterilemez. En üst seviyedeki devlet bürokrasinin bir araya gelip bize yapacakları tavsiyeleri oturup konuştukları toplantılardır bunlar. Bu işe bulaşanlar kimlerse muhakkak ortaya çıkarılacaktır ve kanunların emrettiği şekilde cezalandırılacaktır.

28 Mar 2014 - 14:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber