Şoförlere eğitim verildi

ALANYA Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförlerine yönelik 'Bilgi Pekiştirme Günleri' başladı.

- Hilal ÖNEL

Alanya Belediyesi, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Kazalarını Önleme ve Eğitim Derneği'nin işbirliği ile Alanya Belediyesi Özel Halk Otobüsü şoförlerine yönelik eğitim günleri başladı. Alanya Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleşecek olan eğitimler, 19 Mart'a kadar devam edecek. Toplam 64 araçta çalışan 128 şoför, 32'şerli gruplar halinde bu eğitimlere katılacak.
Trafik Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Komiser Cumhur Argun, trafik levhalarının bilinirliği hakkında bilgi verdi. Argun, "Trafik güvenliği açısından son derece önemli olan trafik işaret levhaları, yol kullanıcılarına yol ve çevresinin karakteristiği hakkında uyarı ve bilgi vererek trafiği düzenlemeyi amaçlamaktadır. Bir trafik işaretinin trafik güvenliğine olan katkısı, bu işaretin yol kullanıcıları tarafından kısa süre içerisinde algılanabilir ve anlaşılır bir şekilde olması gerekir. Levhalar trafik içerisinde oldukça önem taşır. İşaretlerin algılanabilir olmasının yanı sıra, işaretlerin rahat görünmesi de bir o kadar önemlidir" dedi. 
'SİZİN SORUMLULUKLARINIZ BÜYÜK'
Üzerinde devletin üniforması olan kişilerin asla hata yapmaması gerektiğini vurgulayan Argun, "Devletin şoförü asla hata yapamaz. Sizin sorumluluklarınız diğer sürücülere oranla çok daha mühim ve önemlidir. Vatandaşlar ise sizden daha çok hassasiyet bekler" diye konuştu. Argun yapmış olduğu açıklamaların ardından, otobüs şoförlerine trafik levhalarının görevleri hakkında hatırlatmalarda bulundu.

#

16 Mar 2013 - 00:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber