Sergi için geri sayım

AGC, Atatürk'ün Alanya'ya gelişinin 78. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi'ni getiriyor. Ziyaretler ücretsiz yapılabilecek

ALANYA Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dim, Ulu Önder Atatürk'ün Alanya'yı onurlandırdığı gün olan 18 Şubat'taki 78. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Çanakkale Savaş Eserleri Müzesi'ni açacaklarını duyurdu.
Dim, AGC Center'da yaptığı basın açıklamasında "Atatürk'ün 18 Şubat 1935 tarihinde Alanya'ya yaptığı ziyaretin 78. yıldönümünde, Alanya halkını ve çocuklarımızı Çanakkale ruhu ile buluşturacağız. Türk tarihinin en önemli zaferlerinden birini elde ettiğimiz Çanakkale Savaşı'nın 98. yıldönümüne de rastlayan organizasyonumuzda, Çanakkale'nin tepelerinden, dağlarından toplanan, savaşa ve zafere ait eserler sergilenecek. Bu müzeyi daha önce de Alanya'ya getirmiştik. Şu anda çok sayıda TIR'la Alanya'ya gelecek olan müze, öncekinden çok daha kapsamlı. Müzeyi, Hal Kavşağı, Öksüzoğlu bloklarındaki 500 metrekarelik alanda açacağız. Müzede, savaş eserlerinin yanısıra Çanakkale Zaferi'ne ilişkin görsel efektler, fotoğraflar, tabletler, animasyon gösterileri ve hediyelikler de bulunacak. Müze 18 Şubat günü açılacak, tam bir hafta halkımızın ve çocuklarımızın ücretsiz olarak ziyaretine açık olacak. Bu vesileyle, Çanakkale Müzesi'nin Alanya'ya getirilmesi noktasında bizden desteklerini esirgemeyen belde belediyelerimize, kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

#

16 Şub 2013 - 00:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber