Sera ve Baz MS’i tetikliyor mu

GAZİPAŞA Sağlık Grup Başkanlığı ve İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği tarafından, Gazipaşa ilçesinde beyni ve omuriliği tutan öz bağışıklık hastalığı olarak bilinen Multiple Skleroz (MS) hastalığına yönelik yapılan tarama çalışması sonuçlandı.

İstanbul Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği'nden Doç. Dr. Ülkü Türk Börü, Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Gazipaşa'da 2 Nisan'da başlattıkları MS araştırmasında 13 bin 250 kişiyi taramadan geçirdiklerini bildirdi. Tarama çalışması sonucunda 7 MS vakası tespit ettiklerini, 2 kişide de MS şüphesi gördüklerini anlatan Börü, bu rakamın yüksekliğine işaret etti. Bugüne kadar Türkiye'de yapılan çalışmalarda hastalığın görülme sıklığının yüz binde 30 olarak belirlendiğine değinen Börü, Gazipaşa'da rastladıkları vaka sayısının ise Türkiye ortalamasının iki katının da üzerinde olduğunu kaydetti. Börü, ilçede MS vakalarının normalden iki kat fazla çıkmasının, seracılıkta kullanılan ilaçlardan kaynaklanmış olabileceğine dikkati çekti. Börü, bazı yerleşim birimlerinde vatandaşların haberi olmadan kurulan baz istasyonlarının da MS hastalığına zemin hazırlamış olabileceğini öne sürdü.

#

18 Nis 2012 - 00:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber