Romanlar destek istiyor

ALANYA'DA yaşayan bir grup Roman tarafından kurulacak olan Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin çalışmaları sürüyor.

- Kübra DUMAN
Bir yandan resmi hazırlıkları tamamlamaya çalıştıklarını söyleyen Romanlar Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanlığı'na hazırlanan Salih Gezer, diğer yandan da dernek faaliyetlerini yürütecekleri bir ofis oluşturmak için hazırlık yaptıklarını belirtti. Dernek ofisinin Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) hizmet binası arkasında bulunan işhanında faaliyet göstermesi yönünde girişimlerde bulunacaklarını aktaran Gezer, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ve ALTSO Başkanı Kerim Aydoğan'dan destek istedi. Gezer, Alanya'da 450 hanede yaklaşık 1200 Roman vatandaşın yaşadığını ve bunların tamamının derneğe kayıt yaptırmak için beklediklerini belirtti. Dernek ofisi konusunda özellikle Başkan Sipahioğlu'ndan yardım istediklerini yineleyen Gezer, dernek olarak kendi kültürlerini tanıtacak çeşitli etkinlikler yapacaklarını kaydetti. Diğer derneklerden farklı olacaklarına dikkat çeken Gezer, dernek ofisini lokal şeklinde kullanmayacaklarını, eğitim ve kültürel çalışmalar yürüteceklerini belirtti. Belediyeden olumlu yanıt aldıkları taktirde çalışmalara bir an önce başlamak istediklerini dile getiren Gezer, ilk etkinliklerinin ise atık malzemelerden oluşturulmuş bir sergi olacağını söyledi. Her eşyanın bir anısı olduğuna dikkat çeken Gezer, insanların hevesini aldıktan sonra çöpe attıkları eşyaları toplayarak sergileyeceklerini bildirdi. Gezer, "Biz, insanları etnik kökenlerine, dini görüşlerine göre ayırmıyoruz. Kuracağımız dernek aracılığıyla Romanların sahip olduğu kültürü ilçe halkına tanıtmak istiyoruz. Başbakan Erdoğan'ın başlattığı Roman Açılımı'ndan esinlenerek dernek kurmaya karar vermedik. Öncelikle bunun siyasi bir oluşum olmadığını belirtmek isterim. Bizde insan ayrımı olmaz. Yaradılanı Yaradan’dan ötürü severiz. Şu anda kurulma aşamasında olan derneğimizi görkemli bir törenle açmayı planlıyoruz” dedi.

#

09 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber