Putin'den mesaj var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ telefon ile aradı

KONU ile ilgili olarak Kremlin’in resmi sayfasından yapılan açıklamada görüşmenin Rusya’nın insiyatifi ile gerçekleştirildiği belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin seçilmiş hükümetine karşı yapılan askeri darbe girişimi sebebiyle Rusya'nın devlet hayatında anayasa karşıtı eylemlerin ve şiddetin kabul edilemeyeceğine ilişkin prensiplerinin altını çizdi. Putin, Recep Tayyip Erdoğan'a hem sivil halk hem de darbecilere karşı gelen güçlerin arasında birçok kişinin hayatını kaybetmesi sebebiyle baş sağlığı diledi ve en kısa zamanda Türkiye'de istikrarlı anayasa düzeninin sağlanması dileklerini iletti.
Rusya Devlet Başkanı, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından Türkiye'de Rus turist sayısının ciddi anlamda arttığını belirterek, Türkiye'nin bu kolay olmayan koşullarda en üst düzeyde turistlerin güvenliklerini sağlamasını ümit ettiğini dile getirdi. Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda gerekli tüm adımların atılacağının altını çizdi. 
İki lider, bir önceki telefon görüşmesinde varılan yakın zamanda özel görüşme yapılmasına ilişkin anlaşmayı birkez daha onayladılar.

17 Tem 2016 - 14:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber