Provokatörleri teslim edecekler

Taksim Gezi Parkı'nda protestolarını sürdüren gruplar provokatörleri polise teslim etme kararı aldılar

İSTANBUL'DAKİTaksimGezi Parkı'nda eylemciler aralarına sızmaya çalışan provakatörlere karşı önlem almaya başladılar. Bundan sonra yaşanacak bir olayda
provokasyon varsa artık buna polis değil, Taksim direnişçileri müdahale edecek. Karar Gezi Parkı'nda bulunan eylemciler tarafından alındı. Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemin 15. gününe polisin müdahalesi damga vurdu. Sabah saatlerinde polisin sadece anıt ve çevresindeki başlattığı temizlik çalışmaları bir anda ortaya molotoflu eylemcilerin, taş ve hava fişeklerin çıkmasıyla boyut değiştirdi. Birçok tartışmayı da beraberinde getiren çatışmaların ardından Gezi Parkı eylemcileri soruna çözümü yine kendileri buldu. Bugüne kadar şiddetten yana olmadıklarını, eylemlerinin bir protesto olduğunu her fırsatta dile getiren eylemciler polisin müdahalesinin sebebi haline gelen bu çatışmaları da engelleme konusunda karar aldı.Tüm alanlarda bütün direnişçiler kendilerince hiçbir şey yokken polise taş, molotof ve havai fişek atanları bizzat yakalayacak sonra polise teslim edecek. Direnişçiler polise teslim ettikleri kişilerin provokatör olarak kaydedilmesini isteyecek. Amaç direnişe çatışma zemini oluşturacak olaylarla gölge düşürmemek. Tüm alanlarda provokasyonlara bu şekilde davranma kararı alan direnişçiler aramıza provoke yapmak için kimse gelmesin polise teslim edeceğiz diyorlar.

12 Haz 2013 - 17:53 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber