Protesto sesleri yükseliyor

ANTALYA'DA hükümetin belirlediği rayiç bedelleri yüksek bulan ve günlerdir eylem yapan Aksu İlçesi'ndeki 2B arazisi hak sahipleri, dün sabah da Antalya-Isparta karayolunu trafiğe kapattı.

Antalya-Alanya Karayolu'nu trafiğe kapatarak seslerini duyurmak isteyen 2B hak sahipleri, önceki gün Antalya Defterdarlığı önündeki eylemlerinin ardından dün de Antalya-Isparta Karayolu'nu trafiğe kapattı. Sabah erken saatlerde Topallı Köyü'nde toplanan yaklaşık 300 kişi, ellerinde dövizlerle karayolunda yürüdü. Jandarma ve çevik kuvvet polisinin önlem aldığı bölgede kısa süreli arbede yaşandı.
Belirlenen rayiç bedellerinin yüksek olduğunu belirten Topallı Köyü Muhtarı Dursun Çetin, "Eğer bu bedelleri ödeyemezsek yatırdığımız peşinatlar da yanacak. Bizim sesimizi artık duysunlar. Madem bu bedelleri istiyorlar. Çiftçinin yetiştirdiği ürünlerin fiyatlarını da yükseltsinler" dedi.
Polis ve jandarmanın geri çekilmesiyle sakinleşen kalabalık, kısa süreli oturma eyleminin ardından Aksu İlçesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

#

27 Şub 2013 - 00:39 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber