Prestij Caddesi geliyor

Mevcut Alanya Belediyesi yönetiminin, ticaret merkezi olan 25 Metrelik Yol’a hiçbir özen göstermediğini söyleyen CHP Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, “30 Mart’tan sonra bu yol bizim projelerimizle Prestij Caddesi adını alacak. Esnafımıza da hiçbir ekstra külfet getirmeyecek” dedi.

-Alper KUTAY CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, 30 Mart 2014’te göreve geldikleri takdirde 25 Metrelik Yol’u cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Türktaş, “Alanya’nın en büyük ikinci trafik arteri olan, doğuda Alanya Çevreyolu kavşağından başlayıp batıda Emniyet Müdürlüğü önünden tekrar Çevreyolu’na bağlanan, mevcut Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun unuttuğu 25 Metrelik Yol, bizim döneminde Prestij Caddesi haline getirilecek” dedi.


‘ŞU AN HİÇBİR ÇEKİCİ UNSUR YOK’

Caddedeki düzensiz bitkilendirme, bütünsellikten uzak yapı malzemeleri kullanılarak oluşturulan yaya kaldırımları, toplu ulaşım durak yerlerindeki düzensizlikler, Hacet Meydanı’nda yapılan özensiz beton yığını şeklindeki düzenlemeler, ikinci ve üçüncü katlardaki ticaret kullanımları için münferit olarak yapılan cephe giydirmeleri, balkon kaplamaları, düzensiz dükkân tanıtım levhaları, özensiz kent mobilyaları gibi unsurların caddenin çekiciliğinin azalmasına yol açtığını kaydeden Türktaş, “Bunların tamamı 30 Mart’ta sonra bitecek” diye konuştu.


‘ESNAFA EKSTRA KÜLFET OLMAYACAK’

Halkın iktidarının işbaşına geleceği 30 Mart sonrası yapılacak cadde düzenlemesi projesi ile mülk sahiplerinin de katkı ve görüşleri alınarak ikinci katlarda yapılacak farklı konseptlerde cephe giydirmeleri ile binalara estetik bir görüntü kazandırılacağını belirten Türktaş, “Dükkân tanıtım levhaları standartlara bağlanacak. Yaya kaldırımları, binaların önündeki alanlarla birlikte hem yayaların, hem de engellilerin kesintisiz olarak ulaşımını sağlayacak şekilde yeniden düzenlenecek. Hacet Meydanı’nda yapılacak bitkilendirme, küçük havuzlar, su oyunları gibi düzenlemelerle meydana görsellik katılacak. Benzer düzenleme Hal Kavşağı’nda da uygulanacak” dedi.

24 Oca 2014 - 18:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber