PKK'ya giden 3 TIR silah ele geçirildi! Değeri tam 2 milyon dolar

Suriye'nin kuzeyindeki Münbiç sınırında PKK'ya giden 2 milyon dolarlık silah ve mühimmat dolu 3 TIR'a el konuldu. Tüm silahların sıfır ve oldukça etkin savaş araçlarından seçildiği dikkat çekti. Silahlar arasında keskin nişancı tüfekleri de bulunuyor

MÜNBİÇsınırında durdurulan 3 TIR'da gizli bölmelere zulalanmış cephane bulundu. PKK'ya giden 2 milyon dolarlık silah ve mühimmata el konuldu. Tüm silahların sıfır olduğu gözlenirken, sevkiyattaki keskin nişancı tüfekleri dikkat çekti.
Fırat Kalkanı bölgesinde bulunan ve terör işgalindeki Münbiç'in sınır kasabaları arasında yer alan Keibe bölgesinde, PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Suriyeli muhaliflere ait polis biriminin 3 TIR'da gerçekleştirdikleri ayrıntılı aramada gizli bölmeler tespit edildi.
Büyük uğraşlar sonucu açılan zulalarda çok sayıda BKS, Kaleşnikof ve 23 mm'lik otomatik tüfek, tanksavar füzesi, RPG tipi roket ve çok miktarda mühimmat bulundu. Çobanbey bölgesi polis birimince yakalanan 2 milyon dolarlık silah ve mühimmata el koyuldu.
SİLAHLAR SIFIR
Olaya ilişkin Yeni Şafak'a bilgi veren Asayiş Emniyet Sorumlusu Mustafa Alluş, silah ve mühimmatın 2 TIR'a İdlib'den, diğer TIR'a ise El Bab'dan yüklendiğini söyledi.
Roketatar ve silahların TIR'lardaki gizli bölmelerde Münbiç'e sokulduğunu anlatan Alluş, tüm silahların sıfır ve oldukça etkin savaş araçlarından seçildiğini kaydetti.
Mustafa Alluş, yakalanan silahlar arasında keskin nişancı tüfeklerinin de bulunduğunu, bölge genelinde teftiş ve ayrıntılı arama konusunda faaliyetlerin yoğunlaştığını bildirdi.

31 Mar 2019 - 11:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber