PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu şebekesi yakalandı

Belçika'daki bir PKK şebekesinin, Avrupa'nın yarısına uyuşturucu sattığı, elde edilen milyonlarca avroyu da terör örgütüne aktardığı ortaya çıktı

BELÇİKA haber ajansı Belga'ya göre, Avusturya ve Belçika'da düzenlenen operasyonlarla PKK'nın Avrupa'daki uyuşturucu ağlarından biri çökertildi. Merkezi Belçika'nın Flaman Bölgesi'ndeki Hasselt kenti olan şebekenin, uyuşturucuları Avrupa'ya, Belçika'nın Anvers ve Hollanda'nın Rotterdam limanlarından soktuğu tespit edildi.

Limanlardan alınan uyuşturucuları Hasselt'teki bir evde 5'er kiloluk paketlere bölerek arabaların gizli bölmelerine yerleştiren şebeke üyeleri, bunları Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda ve İsviçre dahil olmak üzere Avrupa'nın yarısında piyasa soktu.

Eve baskın düzenlendi

Soruşturma kapsamında yapılan ve tarihi açıklanmayan bir baskında Hasselt'teki evde 30 kilo kokain, 12 kilo eroin ve çok sayıda sentetik uyuşturucu hap, silah ve 800 bin avro para ele geçirildi.

Avusturya'da 4 kişi toplam 21,5 yıl hapse mahkum edilirken, kaçan beşinci kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Belçika'da ise aralarında ismi açıklanmayan şebekenin lideri dahil 10  kişi gözaltına alındı.

PKK'ya Belçika'dan milyonlarca avro gitti

Flamanca yayın yapan Het Belang van Limburg gazetesinin haberinde ise  şebekenin sadece eroinden yılda milyonlarca avro elde ettiği ve bunu terör örgütü  PKK'ya aktardığının öngörüldüğü belirtildi.

Belçika'daki terör kampı

Belçika, yasaklı olmasına rağmen PKK'nın Avrupa'da pek çok faaliyet  gösterdiği ülkelerin başında geliyor. Aralarında sözde liderlerinin de olduğu  yüzlerce PKK mensubunun yaşadığı Belçika'da terör örgütünün 2014 yılında bir kamp  kurduğu ortaya çıkmıştı.

Terör örgütü kanalları yayın yapıyor

Terör örgütüne ait TV kanallarının da yayın yaptığı Belçika, geçen sene bölücü örgütün sözde liderleri dahil 36 kişinin yargılanmasına ilişkin davadan, "PKK'nın terör örgütü olmadığı" yönünde karar çıkmasıyla gündeme gelmişti. Daha sonra federal savcının itirazı üzerine, konu yeniden ele alınmaya başlanmıştı.  Yine, PKK mensuplarına başkent Brüksel'de çadır açma izni verilmesi Türkiye'nin  tepkisini çekmişti.

PKK Avrupa'da terör estiriyor

Avrupa polis teşkilatı Europol'un AB Terörizm Durumu ve Trendi 2017  Raporu'nda, terör örgütü PKK'nın geçen sene Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde Türk  kurumlarını, kültür merkezlerini ve mülkleri hedef alan bir dizi saldırı  gerçekleştirdiği, zorla bağış toplama, propaganda ve örgüte üye kazandırma  faaliyetlerine devam ettiği, İsviçre'de Alp Dağları eteklerindeki bölgelerde kamp kurduğu belirtilmişti.

Belçika dahil çoğu Avrupa ülkesini PKK'yla mücadelede yeterli iş  birliği yapmamakla eleştiren Türkiye, örgütün Avrupa'daki uyuşturucu  kaçakçılığındaki rolüne vurgu yapıyor.

02 Eyl 2017 - 10:28 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber