PKK'lı yöneticiyi tabuta koyup kaçırmak istediler

Cizre'de PKK'lılar güvenlik görevlilerinden kaçırmak istedikleri üst düzey PKK yöneticisini tabuta koyup "cenazemiz var" diyerek kaçırmak istedi

ŞIRNAK'IN

Cizre ilçesinde Devlet ve terör örgütü arasında uzun süredir devam eden çatışmalar gündemde kalmaya devam ediyor. Cizre’nin 23 numaralı bodrum katında yoğunlaşan çatışmalarda, terör örgütü ve siyasal destekçileri, bodrum katına sıkışan PKK’lıları kurtarmak için her yolu deniyorlar.

Terör örgütünün, “Yaralılara ambulans gitmiyor” çıkışı ile meydana getirmeye çalıştığı kamuoyu, giden ambulanslara teröristlerin el koyması ile boşa çıkınca, son olarak akıllara ziyan bir yöntem denediler.

TERÖR YÖNETİCİSİNİ TABUTUN İÇİNDE KAÇIRMAK İSTEDİLER!

Turktime’ın elde ettiği bilgilere göre bir hafta önce PKK’nın bodrum katından kaçırmak istediği üst düzey PKK yöneticisi için sivil destekçiler aracılığı ile önce bir tabut bulundu.

Daha önce öldürülen PKK’lıların kanlı elbisesi giydirilen üst düzey PKK yöneticisi tabuta yerleştirildikten sonra, askere, “Cenazemiz var. Cenazemizi gömmek için koridor açın’” isteğinde bulundular.

İlk etapta kabul edilmeyen talep, Cizre’li bazı sivil görünümlü kişilerin, Cizre 1. Hudut Taburu ve Garnizon Komutanlığı’nın ardından Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne yoğun istekleri sonucunda güvenlik güçleri kontrollü olarak, “Evet” yanıtını verdiler.

ÖZEL TİM ŞÜPHELENDİ

Basından gizlenen gelişmelere göre; Tabutla güvenlik koridorundan içinden PKK üst düzey yöneticisi ölü numarası yapılarak sözde sivil halk tarafından Cizre Asrı Mezarlığı istikametine kalabalık bir topluluk tarafından götürülmek üzere yola çıktı. Kalabalığın olağan olmayan refleksinden şüphelenen bir Özel Tim Görevlisinin güvenlik güçlerini uyarması üzerine operasyon kararı verildi.

ÖNCE “ÖLÜMÜZE SAYGINIZ YOK MU?” DİYE DİRENDİLER!

PKK’nın üst düzey yöneticilerinden birisini taşıyan tabutun önü Cizre çıkışında kesildi.

Kalabalıktan bazı kişilerin, “Ölümüze de mi saygınız yok!” çıkışlarına rağmen asker ve polisin gözetiminde kalabalığı kuşatan güvenlik güçleri, halktan tabutun yanından uzaklaşmasını istedi.

SUR VE CİZRE MAYINLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ!

Bu isteğe direnen kalabalık dağıtıldıktan sonra bomba ve tuzak ihtimaline karşın önlem alan güvenlik güçleri, tabutu açtıklarında, hafif yaralı ama sağ bir PKK’lı ile karşılaştılar.

Ele geçirilen PKK’lının üst düzey bir yönetici olduğu ve sorguya alındığı ifade ediliyor.

PKK’lı teröristin özellikle Cizre ve Sur’a döşenen mayınlar konusunda ciddi bilgiler verdiği belirtiliyor.

05 Şub 2016 - 15:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber