Pistten çıkan THY uçağını kurtarma çalışmaları sürüyor

Türk Hava Yolları'nın (THY) Nepal'in başkenti Katmandu'da pistten çıkan yolcu uçağının kurtarılması için yürütülen çalışmalar, bir hayli 'ilginç görüntülere' sahne oldu

AFP'NİN

servis ettiği fotoğraflarda, Hindistan'dan gönderilen yardım ekibinin THY uçağını ilkel yollarla bir TIR'a yüklemeye çalıştığı görülüyor. Zarar vermemek için TIR'ın üzerine eski kamyon lastiklerini koyan kurtarma ekibi, ön tekerleği kopan uçağı halatlarla bağladı. 'Göbeklitepe' adlı uçağın Nepal'in uluslararası uçuşlara açık tek havalimanı olan Tribhuwan'dan kaldırılamaması hava ulaşımını da felç etti. Liman kazanın dördüncü gününde de uçuşlara açılamadı. 4 Mart’ta inişe geçtiği sırada pistten çıkan ve toprak zemine saplanan THY uçağını kurtarmak için gerekli teçhizata sahip olmayan Nepal'in imdadına komşu ülke Hindistan yetişmişti.

Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 tipi nakliye uçağıyla gerekli mühendis ve araçları Katmandu'ya gönderilmişti. Nepal'de nüfusun yarısı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Temmuz 2005'teki nüfus sayımına göre ülke nüfusu 27 milyon 133 bin. Gayri Safi Milli Hasılası yine 2005 itibariyle 42.17 milyar dolar olarak belirlenen Nepal'de kişi başına düşen gelir ise sadece bin 675 dolar.

07 Mar 2015 - 14:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber