Orman İşletme harıl harıl

ALANYA'DA yaptığı çalışmalarla övgü toplayan Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici, ilçede bir çok yerde ağaçlandırma çalışması yaptıklarını söyledi.

- Kerim TOKSÖZ
 Alanya'nın bazı yaylalarında 170 bin karaçam, sedir ve andıç fidanı dikildiğini açıklayan Dikici, "Demirtaş, Güzelbağ beldeleri ile Dim köylerinde toplam 30 bin keçiboynuzu, fıstıkçamı ve kızılçam ektik. Deneme amacıyla da 300 kestane dikimi yaptık ve denemeden meyve alırsak, kestane fidanı dikimini arttıracağız. Söğüt Yaylası'ndaki 300 hektar alana 30 ton senir tohumu serptik. 131 hektarlık alanda gençleştirme çalışması yaptık. 25-30 bin keçiboynuzu ve fıstıkçamı fidanı dağıttık. Yeni araçlarla birlikte 12 arasöz, 5 tank ve 5 pikap arasözümüz oldu. Demirtaş Şefliği ikiye bölündü. Demirtaş ve Mahmutlar'ı ikiye ayırdık, 7 olan şef sayımızı da 8'e yükselttik" dedi.

#

03 Şub 2011 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber