Öğretmenler dikkat

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve geliştirme sistemini, yeniden yapılandıracak.

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen yetiştirme ve geliştirme sistemini, öğretmen ve öğrenci yeterliliklerini esas alan bir performans sistemini de içerecek şekilde yeniden yapılandıracak.
28445 Sayılı Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 2013 Yılı Programı'nda "Eğitim Sistemi'nin Geliştirilmesi"ne yönelik temel amaç ve hedeflere göre, 2013 yılında öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacak ve uygulanmaya başlanacak. MEB'in sorumluluğunda yürütülecek çalışmalara Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Yök ve üniversiteler de destek verecek.
Çalışmalar kapsamında öğretmen istihdamına ilişkin strateji ve politika belgesi hazırlanacak. Eğitim fakültelerinin kontenjanları ülkenin gelecekte ihtiyaç duyacağı branşlara ve öğretmen sayısına göre belirlenecek. Öğretmenlerin atamalarında bölgeler itibarıyla öğretmen ihtiyacının dikkate alındığı teşvik edici bir yaklaşım benimsenecek.

-Yenilenen müfredatlar için yöneticiye eğitim-
Öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik hizmet içi eğitimlerin sayısı ve etkinliği artırılacak. Bu çalışmalara Maliye Bakanlığı, üniversiteler, işçi ve işveren sendikaları konfederasyonları da katılacak.
Yenilenen müfredatlara uygun olacak şekilde yönetici, öğretmen ve diğer personelin yeterlilik alanlarını esas alan ve sorumluluğuna verilecek görevleri en uygun şekliyle yapmasını sağlayacak bilgi ve beceriyi kazandıran etkin bir hizmet içi eğitim sistemi kurulacak. Bu kapsamda düzenlenen seminer ve kursların niteliği artırılacak.
Oluşturulacak modelin tasarımında eğitim ihtiyacının belirlenmesi, eğitim ve öğretim dönemi dışındaki zamanların etkin kullanımı, eğitimlere ait etki analizlerinin yapılması, öğretmen ve öğrenci yeterliliklerinin değerlendirilmesi temel ilkeler olacak.

#

31 Eki 2012 - 18:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber