'Niyet güç verir'

ALANYA Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar, oruca niyet etmenin, insan vücuduna güç verdiğini, bu nedenle günün uzun ve sıcak olmasının, oruç tutanı olumsuz etkilemediğini söyledi.

Başpınar, bazı kesimlerin, günlerin uzun ve havaların sıcak olması nedeniyle oruç tutmayı insan sağlığına zararlıymış gibi göstermeye çalıştığını belirterek, bunun doğru olmadığını bildirdi. Oruçta en önemli unsurun 'niyet' olduğunu anlatan Müftü Başpınar, şöyle konuştu: ''Oruçta niyet çok önemlidir. Niyet edildiği zaman beyinden vücuda talimat gidiyor. Bu talimat nedeniyle niyet, vücuda dayanma gücü verir. Bu nedenle günün uzun ve sıcak olması, oruç tutanı etkilemez. Beyinden gelen talimatla vücuda dayanma gücü geliyor. Oruçlu insan, günün uzunluğu ya da sıcaklığından sıkıntı yaşamıyor.''
Hastaya orucun farz olmadığının da altını çizen Başpınar, ''Şeker, tansiyon ya da insanı doğrudan etkileyecek hastalığı olanlar oruç tutmazlar. Oruçken hasta olanlar da orucunu bozabilirler ancak bir gün borçlanırlar. Allah, gücümüzün yetmediği hiç bir şeyi bize mecbur tutmamıştır'' diye konuştu.
Alanya Müftülüğü'nün Ramazan ayı etkinlikleri konusunda da bilgiler veren Müftü, Alışlar Camisi'ne Türkçe ve İngilizce ''Hoşgeldin Ya Şehri Ramazan'' yazılı mahyanın bu yıl da asıldığını kaydetti. Camilerdeki mukabelelerin sürdüğünü de dile getiren Müftü, Ramazan ayı içerisinde, Alanya'da yerleşik yaşayan yabancılara iftar yemeği vereceklerini de sözlerine ekledi.

#

17 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber