MİT deşifre etti, 31 bin kişilik yeni ByLock listesi!

Ankara Başsavcılığı’nın koordinesinde çalışmalarına son şeklini veren Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’ndeki ekip, 31 bin kişilik listeyi savcılığa göndereceği bildirildi

TOPLAMDA ByLock’u 215 bin 92 FETÖ mensubunun kullandığı tespit edilmişti. İlk aşamada 129 bin ByLock kullanıcısı tespit eden MİT, bu kapsamda 102 bin örgüt elemanı hakkında işlem yapılması için Ankara Başsavcılığı’na listeyi gönderdi. Liste 81 ile gönderilerek soruşturmalara dâhil edilmişti. Ankara’da ise ByLock’u indirip en az 3 kez kullanan 15 bin FETÖ mensubu olduğu belirtildi. Yapılan operasyonlar sonucunda Ankara’da ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen yaklaşık 4 bin kişiye ise henüz adli bir işlem yapılmadı. Önümüzdeki günlerde Ankara Başsavcılığı’nca 4 bin ByLock kullanıcısına operasyon yapılacak.

“ID”LER KARŞILAŞTIRILIYOR

Çözümü devam eden ByLock’la ilgili yeni ayrıntılara ulaşıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’nde kurulan ekip tarafından incelenen sistemde kullanıcılara ait kimlik numarasını temsil eden yeni “ID” numaraları tespit edildi. 31 bin kişiye ait olduğu belirtilen bu numaralara ait 1 buçuk milyon mesaj ortaya çıkarıldı. Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’ndeki ekip, söz konusu “ID”lerin daha önce tespit edilen “ID”lerle karşılaştırmasını da yapıyor. Bu sayede kullanıcıların mükerrer olup olmadığı tespit edilecek.

BAŞSAVCILIĞA GÖNDERİLECEK

Ankara Başsavcılığı’nın koordinesinde çalışmalarına son şeklini veren Siber Suçlarla Mücadele Dairesi’ndeki ekip, 31 bin kişilik listeyi savcılığa göndereceği bildirildi.

20 Eyl 2017 - 09:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber