MHP'den CHP'ye sert yanıt

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin  Haluk Ayhan, anayasa değişikliği konusunda, kendilerini saltanat kayığına  binmekle suçlayanların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, parlamenter sistemin  geleceğini belirsizlik içinde bırakarak, kimlerin saltanatına zemin  hazırladıklarının farkında olması gerektiğini bildirdi

AYHAN, düzenlediği basın toplantısında, ekonomi ve AK Parti'nin  kendilerine ilettiği anayasa değişikliği teklif taslağına ilişkin  değerlendirmelerde bulundu. Türkiye ekonomisinin sorunlarının ağırlaşarak devam  ettiğini, siyasete odaklanıp ekonominin sorunlarının gözden kaçırıldığını savunan  Ayhan, "Türkiye ekonomisi, küresel gelişmelerin de etkisiyle zemin  kaybetmektedir. Dışarıdan gelecek olumsuzluklara karşı direnci de giderek  kırılmaktadır." ifadesini kullandı.  
 MHP'nin bugüne kadar siyasetin tıkandığı noktada sorunların aşılması  için yol gösteren, çözüm öneren, sorumluluk alan parti olduğunu belirten Ayhan,  15 Temmuz'dan sonra bambaşka bir Türkiye'nin olduğunu vurguladı. AK Parti'nin  kendilerine resmen ilettiği metin üzerindeki çalışmalarında "çok dikkatli, çok  detaylı ve kılı kırk yaran" değerlendirme yaptıklarına işaret eden Ayhan, anayasa  yapım süreçlerinin hassas süreçler olduğunu dile getirdi. 
 Sunulan metinle alakalı Türk milletinin menfaatlerini, Türk milletinin  bekasına yönelik hassasiyetleri "önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben"  anlayışına uygun olarak değerlendirmelerini, zamanı gelince kamuoyuyla  paylaşacaklarını anlatan Ayhan, anamuhalefet sözcülerinin önyargılı ve sığ  siyaset anlayışından kurtulamadığını üzüntüyle izlediklerini belirtti. 
 Ayhan, "Milletin ve devletin bekası için çözüm üretmek yerine,  ideolojik önyargıları ve seçmen kitlesini konsolide etmek için demogoji yapmayı  sürdürdüklerini görüyoruz. Kendilerini aklı selime davet ediyoruz. Bizleri  saltanat kayığına binmekle suçlayanlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni,  parlamenter sistemin geleceğini belirsizlik içinde bırakarak kimlerin saltanatına  zemin hazırladıklarının farkında olmalıdır" dedi.  
"Teklifi görmüşler mi?" 
 Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ayhan, "Daha önce partili  cumhurbaşkanlığına sıcak bakmazken şimdi ne değişti?" sorusuna, şu karşılığı  verdi:
"Görüşmeler ve arkadaşlarımızın incelemesi devam ediyor, yakın zamanda  ortaya çıkar. Genel Başkanımızın anayasa değişikliği ve başkanlık konusunda ilk  gün yaptığı açıklama gayet net. Bunu MHP'nin neden gündeme taşıdığını net şekilde  söyledi. O sebep ortadan kalkmış mı bugün fiili bir durum var mı? Var. Bu durum  hukuki bir durum mu? Değil. Bunun hukuka uydurulması gerektiğini Sayın Genel  Başkanımız ifade etti. Burada söylenenler gayet açık ve net, anlaşılamayacak bir  şey de yok. Bu durumu herkes biliyor. Bu durumun ortadan kalkmaması, bazılarını  rahatsız ediyor. Bu durumun ortadan kalkması lazım. Bunu da kim belirleyecek?  Hukuku belli. TBMM gelecek, alacağı oy belli, nasıl referanduma gideceği belli.  Kimlerin tavrının ne olacağı, milletvekillerinin nasıl oy kullanacağına dair de  bir şey söylemek mümkün değil. Herkes kendi beyanını ortaya koyacak."
 Ayhan, "Fiili duruma göre hukuk mu üretiliyor? Hukuka uydurmaktan  kastınız ne?" sorusuna, "Bu durumun hukuka uymadığını, eğer TBMM'de gereken oyu  aldığı takdirde devam ettiği şeklinde hukuka uyması, olmadığında da  Cumhurbaşkanı'nın bugünkü hukuki sınırlarına çekilmesi yönünde beyan var."  karşılığını verdi. 
MHP içinde bazı milletvekillerinin taslağa karşı olduğunu  söylediklerinin ve bunlar için disiplin sürecinin olup olmayacağı sorusuna Ayhan,  "Görmüşler mi teklifi? Karşı olan da olur. Önümüzdeki günlerde hepsini görürüz."  dedi.
 Ayhan, başkanlık sisteminin Türkiye'nin sorunlarına çözüm üretip  üretmeyeceği sorusuna karşılık, "MHP'nin olaya nasıl baktığı, parlamenter  sisteminin güçlendirilmesi yönünde görüşlerimiz net şekilde ifade edildi.  Önümüzdeki günlerde net şekilde neticeyi görürsünüz." yanıtını verdi.

17 Kas 2016 - 11:46 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber