Mesud Barzani TBMM'de

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY)Başkanı Mesud Barzani Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu

TÜRKİYE'nin resmi daveti üzerine Ankara'ya gelen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan TBMM'ye gelerek Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile görüştü. Görüşmede TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü.
Görüşme sonrası Barzani bombaların hedefi olan Meclis'te hasar gören yerlerde incelemede bulundu. Türk Bayraklarının asılı olduğu şeref holünde yıkıntıları gören Barzani'ye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker bilgi verdi. Barzani daha sonra Başbakan'ın makam odasının da bulunduğu katta incelemelerde bulunduktan sonra Meclis'ten ayrıldı.
HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, görüşmede PKK ve PYD konusunun gündeme gelmediğini belirterek “IŞİD terörü konuşuldu. ı. IŞİD'in esas mücadele edilmesi gereken güç olduğunu söyledi. Meclis Başkanı da aynı görüşte olduğunu söyledi. IŞİD mücadele edilmesi gereken en tehlikeli güç diye özellikle vurguluyor Sayın Barzani. Gülen konusuyla ilgili 'Üzerimize düşen ne varsa bunları ciddiyetle ele alacağız. Üzerinde ciddiyetle duruyoruz' dedi" diye konuştu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker görüşmeye, Barzani görüşmesine ilişkin şunları söyledi: "Meclis'e yapılan bu hain bombalı saldırının ne kadar üzücü olduğunu ifade etti. FETÖ okulları gündeme geldi. Bölgesel yönetimde onların okullarıyla ilgili gerekli çalışmayı kısa sürede yapacağını söyledi Sayın Barzani. Bu konuda Türkiye'den gelecek her türlü teklifi değerlendireceklerini, iş birliği içinde olacaklarını beyan etti. Cerablus konusunda ise genel anlamda DAEŞ ile yapılan mücadele ve ona karşı yürütülen mücadele konuşuldu. Zaten müşterek çalışmalar var. Can yakıyor, bölgenin canını yakan vahşi bir örgüt. Bunları herkes dile getiriyor ve Türkiye'de şu anda mücadele ediyor. Barzani'de dile getirdi bunu."

24 Ağu 2016 - 16:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber