Kürt siyasetçilerden PKK'yı kızdıracak sözler

Kürt siyasetçiler, Diyarbakır'ın Sur ilçesi Dürümlü mezrasında patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirildiği terör saldırısı sonucunda 16 köylünün yaşamını yitirmesi nedeniyle, olaya sebep olan terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi

AÇIKLAMALARDA bulunan AZADİ İnisiyatifi Sözcüsü Yavuz  Delal, kapatılan HEP'in Genel Başkanı Fehmi Işıklar ile eski siyasetçiler İbrahim  Güçlü ve Sertaç Bucak, terör örgütü PKK'nın kurulduğu günden bu yana   en büyük  zararı Kürtlere verdiğini, Dürümlü'deki katliam ile örgütün hedefinde Kürtlerin  olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. 
 Yazar ve siyasetçi İbrahim Güçlü, terör örgütü PKK'nın, kurulduğu  günden bu yana Kürtleri katlettiğini söyledi.
Örgütün şehirlere taşıdığı çatışmalarda büyük kayıp verdiğini belirten  Güçlü, bu nedenle PKK’nın sivilleri de hedef almaya başladığını ifade etti. 
İbrahim  Güçlü, "PKK, çatışmalarda beklediği sonucu alamayınca,  sivilleri de içine alan geniş bir katliam stratejisi geliştiriyor. Bomba yüklü  araçlarla kendisini istemeyen köylüleri havaya uçurması, bunun bariz örneğidir.  Zaten kurulduğu günden beri Kürtleri katlediyor." dedi. 
PKK'nın "Kürt toplumuna ait olmayan bir proje" olduğunu söyleyen  Güçlü, Türkiye’nin bölgesinde etkin bir güç olmasını istemeyen aktörlerin, örgütü  istedikleri gibi kullandıklarına işaret ederek, "PKK bu devletler için  çalışırken, kendisi için de Baasçı bir politika geliştirmek istiyor. Bu  pencereden baktığınızda PKK, Kürtlerin DAEŞ'idir. Kürtlerin yaşadığı bütün  bölgelerde egemen olmak istiyor. Bu nedenle kendisine muhalif olan legal  örgütleri yok ediyor. Şehirlere taşıdığı çatışmaları bu çerçevede okumak  gerekiyor." diye konuştu. 
Örgütün her türlü yıkım ve ölümden nemalanmaya çalıştığını anlatan  İbrahim   Güçlü, şu değerlendirmeyi yaptı:
 "Sivil insanların ölmesi, şehirlerin boşatılması, katliam, kıyım,  yıkım, hiçbiri örgüt için önemli değil. Şehir çatışmalarında yenildi ve başarı  elde edemeyeceğini gördü. Ama öldürülen köylüleri, boşatılan şehirleri kendisi  için kazanç sayıyor. İç infazların sayısı binleri bulan bir örgütten başka ne  beklenebilir ki?" 
 "Sözün bittiği yere gelinmiştir" 
 Siyasetçi Sertaç Bucak ise köylülerin "bir hiç uğruna korkunç bir  patlama ile katledildiğini" belirterek, "Bu olay hiçbir şekilde kabul edilemez.  Çünkü o köylüler sivil ve çatışmanın tarafı değildi. Şehirlere taşınan  çatışmaların ve kinin varabildiği boyutu bir kez daha gördük. Çatışmalarda en  büyük zararı siviller gördü. Bu nedenle Kürt köylülerini hedef alanları şiddetle  kınıyorum." şeklinde konuştu. 
  Olaydan sonra terör örgütü PKK'nın hayatını kaybeden köylüleri  suçlayan bir açıklama yaptığını hatırlatan Bucak, şunları söyledi:
 "Olaydan sonra örgütün yaptığı açıklama, tam bir hilkat garibesidir.  Katledilen insanları 'iş birlikçi olmakla' suçluyorlar. Lakin şunu unutuyorlar ki  son genel seçimlerde o köyde HDP'ye yüzde 98 oranında oy çıkmış. Sizlere oy veren  insanları bile doğrudan hedef alıyorsanız, sözün bittiği yere gelinmiştir." 
"Kürtlerin PKK'dan kurtulma vakti gelmiştir" 
AZADİ İnisiyatifi Sözcüsü Yavuz Delal de terör örgütü PKK'nın Kürt  halkına her türlü zulmü ve aşağılamayı reva gören bir hareket olduğunu vurguladı. 
  Dürümlü'deki katliam ile bölücü terör örgütü PKK'nın hedefinin Kürtler  olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına dikkati çeken Delal, "PKK’nın kötücül  doğasının bir gereği olarak ortaya çıkan Dürümlü mezrasındaki terör katliamı da  terörün ilk hedefinin bizzat Kürt halkı olduğunu tespit etmemize en iyi imkanı  vermektedir. Bu imkan, örgütün varlık sahasına çıkmasından bu yana sergilediği  temel içgüdüsel davranış tarihinin zirve yaptığı noktadır." ifadelerini kullandı. 
PKK'nın Kürtlerin barış tercihine, yaşamına ve köklü değerlerine karşı  terör eylemleri yaptığını hatırlatan Yavuz Delal,  örgütün yeri geldiğinde bu  eylemleri maniple ederek, lehine mağduriyetler ortaya çıkardığını da ifade etti. 
Delal, şunları kaydetti: 
 "Kürt halkına her türlü zulmü ve aşağılamayı reva gören bu hareket,  yeri geldiğinde istismar edeceği yeni mağduriyetlere ortam oluşturmakta, yeri  geldiğinde ise bizzat kendi yarattığı mağduriyetleri alçak emelleri için maniple  etmektedir. Halkın yaşamına itibar etmeyen bir örgüt, terör dışında hiçbir  nitelemeye sahip olamaz. Hak, adalet ve hürriyet gibi kavramlara inanan hiçbir  insan, PKK'yı terör dışında bir değerlendirmeye tabi tutamaz. Artık vakit, Kürt  halkının PKK'dan, yani terörden kurtulma, kurtarılma vaktidir. Bunu başarmaya  azmetmiş bir hükümet kararlılığı görmek memnuniyet vericidir."
 "Olaya haklılık kazandırma girişimlerini kabul etmiyorum"
 Kapatılan Halkın Emek Partisi (HEP) Genel Başkanı ve eski TBMM  Başkanvekili Fehmi Işıklar ise insan yaşamını hedef alan bütün eylemlere karşı  olduğunu belirterek, "Ne kadar sürer bilmiyorum ama çatışmaların bir an önce son  bulmasını istiyorum. Köylülerin hayatını kaybettiği olaya haklılık kazandıracak  gerekçeleri kabul etmiyorum. Örgütün olay sonrasında yaptığı açıklama da  yanlıştı. Pişmanlık duymak ve özür dilemek varken, böyle bir olaya haklılık  kazandırmak, ölümler kadar acı bir durumdur." ifadelerini kullandı. 
Dürümlü'deki patlama 
 Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında, PKK'lılara ait  bomba yüklü bir kamyonun patlamasıyla 16 köylü hayatını kaybetti. 
12 Mayıs'ta meydana gelen patlamada 23 kişi de yaralandı. İstanbul  Adli Tıp Kurumunun DNA ve kimlik tespit çalışmaları yapıldıktan sonra köylülere  ait cenazeler, dün patlamanın olduğu mezrada toprağa verildi.

18 May 2016 - 13:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber