KPSS sorularını sızdıran 6 sanığa hapis cezası

2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davada yargılanan 6 sanık "FETÖ üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı

ANKARA 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara,  sanıklar ve avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat  talebinde bulundu.
 
Cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından kararını açıklayan  mahkeme, sanıklar Nebahat Demirtaş, Sevilay Gün, Şenay Mert, Şener Karatop,  Mehriban Yıldız ve Tuba Yüksel'in "FETÖ üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3'er ay  hapisle cezalandırılmalarına hükmetti.
Mahkeme heyeti ayrıca Temmuz 2010'daki KPSS sonucunda kamu görevine  ataması yapılan sanıklardan Şenay Mert ve Yüksel'e "kamu kurum ve kuruluşlarının  zararına zincirleme dolandırıcılık" suçundan 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası  verdi.
 
İddianame
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Temmuz 2010'daki KPSS sorularının  sınav öncesinde sızdırıldığı iddiasına ilişkin 420 kişi hakkında ayrı ayrı  iddianame düzenlenmişti.
 
Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman'ın hazırladığı iddianamelerde  sanıklara, daha önce aynı suçlamalarla açılan davalarda olduğu gibi "FETÖ üyesi  olmak", "kamu kurum ve kuruluşları zararına zincirleme dolandırıcılık" ve "resmi  belgede zincirleme sahtecilik" suçlamaları yöneltilmişti.
 
Savcı Erkman, KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin daha önce sanık  sayısı 3 ile 230 arasında değişen 7 dava açmıştı. Toplam 583 sanıklı bu davaların  ardından, 420 sanık hakkında daha ayrı ayrı dava açılmıştı. Dava sayısı 427,  toplam sanık sayısı ise bin 3'e yükselmişti.
 
Erkman'ın görev yerinin değişmesinin ardından Ankara Cumhuriyet  Başsavcılığı, 130 sanık hakkında daha ayrı ayrı iddianame düzenleyerek, mahkemeye  göndermişti.
 
Son iddianamelerin kabulüyle Temmuz 2010'daki KPSS'ye ilişkin dava  sayısı 557, şüpheli sayısı ise bin 133 olmuştu.

12 Ara 2017 - 17:01 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber