Konsey bir araya geldi

ALANYA Kent Konseyi Genel Kurul üyeleri dün Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ALTSO) düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Erkan UYSAL Toplantıya Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ile çok sayıda üye katıldı. Toplantıda konuşan Özcan, Alanya Kent Konseyi'ne bağlı olan çalışma gruplarını bir araya getirmek için bu etkinliği yaptıklarını söyledi. Özcan daha sonra kent konseyinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda söz alan bir katılımcı, "Üç tekerlekli 'Ginger' tarzı araçları kullanırken insanlar denize uçuyor. Bazıları bu araçları ters yönde kullanıyor. Birileri para kazanacak diye birilerinin de canı mı yanacak? Bu konuya acil bir şekilde çözüm bulunması gerekiyor" dedi. "MÜRACAATTA BULUNACAĞIZ" Bunun üzerine konuşan Özcan, "Bu araçları kullanmak için yaş sınırı bulunmuyor. Bunu çocuklar ve diğer kişiler kullanabiliyor. Bu konuyla ilgili gerekli müracaatlarda bulunacağız" şeklinde cevap verdi. "BU ARAÇLAR BİR UCUBE" Konuyla ilgili konuşan Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü (AFSAK) Başkanı Ali Aral, "Ginger tarzı bu araçların bir ulaşım aracı olarak lanse edilmesi akıl alacak bir şey değil. Bu araçlar bir ucube. Bu araçlar şehrin her yerinde insanın karşısına çıkan bir mahlukat" diye konuştu. "TESPİTLERİMİZ DEVAM EDİYOR" Daha sonra konuşan Alanya Kültür ve Sanat Vakfı (ALSAV) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Nafiz Koçak, "Alanya'da turizmin geliştirilmesi için uluslararası kongre merkezi yapılması tespitine varmıştık. Mevcut Alanya Kültür Merkezi (AKM) ihtiyaca cevap vermediği için yenisinin yapılması tespitinde bulunduk. Açık hava tiyatrosu talebimiz vardı. Alanya'da bir sanat lisesi açılması tespitinde bulunduk. Özel müzelerin açılmasıyla ilgili talebimiz vardı. İncekum'da 'Yörük Müzesi' açıldı. Bizim tespitlerimiz devam ediyor. Alanya Belediyesi ve ilgili kurumlar da bu eksikliklerin tamamlanmasıyla ilgili çalışmalarına devam ediyor" dedi.

#

20 Haz 2012 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber