Kasaplara eğitim verildi

ALANYA Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar tarafından kasaplara eğitim verildi.

Hilal ÖNEL
5 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren 'Yeni Et ve Et Ürünleri Tebliği' kapsamında Alanya’da faaliyet gösteren kasaplara eğitim verildi. Dün İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda kasap esnafına ilçe Müdürü Mehmet Rüzgar tarafından verilen eğitime çok sayıda kasap katıldı. Eğitim toplantısında İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafından, et ve et ürünlerinin üretim teknolojisi, hijyen kuralları, etiketleme kuralları, ürün bileşenlerinde uyulması gereken kurallar anlatıldı.
'DENETİMLER SIKLAŞACAK'
Konu hakkında açıklama yapan Rüzgar, “5 Aralık 2012 tarihinde 28488 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve 5 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren 'Yeni Et ve Et Ürünleri Tebliği' ile et ürünlerinde kırmızı etle kanatlı etin karıştırılması yasaklanarak, soya gibi bitkisel kaynaklı proteinlerin kullanılması engellendi. Tebliğ ile yağ oranı, kırmız et proteini veya kollajen oranlarına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu sayede daha sağlıklı ürünler elde edilecek. Ayrıca üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde konuyla ilgili yapacağımız denetimler de sıklaşacak" dedi.

#

15 Mar 2013 - 00:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber