Kardeşi için intikam yemini etmişti

Kocaeli’nde yakalanan yürüyen cephanelik Mercedes’in sırrı çözüldü. Aracın sahibi ‘ailece tatile gidiyoruz’ süsü verip Kuzey Irak’tan yüklediği silahları kardeşi için intikam yemini eden Sedat Şahin’e ulaştıracaktı

Kocaeli’de

geçtiğimiz hafta yakalanan içerisi cephane dolu Gaziantep plakalı Mercedes’ten Sedat Şahin çıktı! TEM otoyolundan İstanbul yönüne giden Otomobil, ekipler tarafından Gebze yakınlarında durduruldu. Otomobilde arama yapan polisler bagajda ve çeşitli bölmelere yerleştirilmiş Rusya yapımı 21 adet suikast silahı, 1 Rusya yapımı zırh delici Bixi silah, 8 el bombası ve 2 bin 726 mermi ele geçirildi. Kocaeli polisi silahların sırrını çözmeyi başardı. Kilisli 28 yaşındaki şahıs belli bir miktar karşılığında silahları götürmeyi kabul etmişti. Suç örgütü eski model Mercedes aracın içerisine özel zulalar yaparak silahları gizledi. Yanına hamile olan 25 yaşındaki eşi ve 1 yaşındaki çocuğunu da alarak İstanbul’a doğru yola çıktı.

Kaçak yollardan sokulmuş

Soruşturmada Gaziantep plakalı otomobilde ele geçirilen silah ve mühimmatların Şahin tarafından Kuzey Irak'tan sipariş verildiği Kaçak yollarla yurda sokulduktan sonra Gaziantep üzerinden İstanbul'a doğru yola çıktığı belirlendi. İntikamını Bixi ile alacaktı

Ailesini de yanına alan kaçakçı “tatile gidiyoruz” süsü vererek polisten kurtulmayı başardı ta ki Dilovası’na kadar! Polis zanlının kuryelik yaptığını tespit ettikten sonra silahların Sarallar grubuyla çatışan Sedat Şahin'e gittiğini belirlendi. Ekipler Gaziantep ve İstanbul’da eşzamanlı operasyonlar düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldı, 1 kişi de Suriye’ye kaçtı. Yakalanan Kilisli aracın sürücüsü ise ifadesinde hayatında ilk kez böyle bir şey yaptığını belirterek, “Ben silahların nereye ve kime götürüleceğini bilmiyordum. İstanbul’a kadar getirip bırakacaktım” dediği öğrenildi. Gözaltına alınanlardan 3’ü tutuklandı.

Kaynak: Akşam

26 Mar 2015 - 10:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber