Kadınlardan tabancalı eylem

18 yaşındaki Berfin Altınten’in yakın akrabasıyla rızası dışında evlendirilmek istendiği için geçen hafta tabancayla yaşamına son vermesi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri tarafından protesto edildi

ŞANLIURFAnın Suruç İlçesi'nde, 18 yaşındaki Berfin Altınten’in yakın akrabasıyla rızası dışında evlendirilmek istendiği için geçen hafta tabancayla yaşamına son vermesi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyeleri tarafından protesto edildi. Yürüyüş düzenleyen kadınlar açıklama yaptıkları Berfin Altınten’in mezarına kadın cinayetlerinin son bulması için oyuncak tabanca gömdü. Demokratik Özgür Kadın Hareketi üyesi 30 kadın, Suruç'un Dikili Mahallesi'nde geçen 30 Temmuz günü yakın akrabasıyla evlendirilmek istenmesine itiraz eden ve tabancayla yaşamına son veren Berfin Altınten için bir araya geldi. DBP İlçe binası önünde toplanan kadınlar, ellerinde 'Kadın katliamı insanlık suçudur' yazılı pankart ile yürüyüş yaptı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen ve sık sık slogan atan kadınlar daha sonra araçlarla intihar ederek yaşamına son veren Altınten'in defnedildiği Gökkan Mahallesi'ndeki mezarlığa gitti. Burada kadınlar adına konuşan Leyla Akça, kadın cinayetlerini kınamaktan bıktıklarını ifade etti. Kadınların çeşitli yöntemlerle cezalandırıldığını, hükümetin kadınlar üzerinde toplum mühendisliği yaptığını kaydeden Akça, "Mevcut hükümetin başındakiler, kadınların doğumundan gülüşüne kadar her şeylerine müdahale ederek, kadınları toplumda açık hedef haline getirmektedir. Kadınlar bir tutam saçı açık göründüğü için eteği kısa olduğu için kahkaha attığı için kendisinden çok büyük biriyle evlendirilmek istendiği için öldürülür. Sever öldürülür, sevmez yine öldürülür. Devletin zihniyeti bir kızımızın daha canına mal oldu. Sorumluluğu olanları kınıyoruz" diye konuştu.
Açıklamanın ardından kadınlar, cinayetlerin son bulmasını isteyerek yanlarında getirdikleri oyuncak tabancayı toprağa gömdükleri Altınten'in mezarına yanlarındaki dövizleri de bıraktı. DHA

05 Ağu 2014 - 14:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber